Életfogytig tartó fegyházra ítélték azt a 44 éves férfit, aki 2019 augusztusában távcsővel felszerelt golyós lőfegyverével 162 másodpercen belül agyonlőtte apát és fiát a szabolcsi megyeszékhely kertvárosában.

Nem jogerős ítélet

A tényállás szerint a vádlott felesége és munkavezetője között 2019 év tavaszán érzelmi kapcsolat alakult ki, amelyről később a férj is tudomást szerzett. Noha a viszony végül megszakadt, a férfiúi önérzetében sértett vádlott képtelen volt feldolgozni a házastársi hűtlenség tényét.

Az asszony panaszkodott

Kapcsolata megromlott az asszonnyal, akit elküldött közös otthonukból. Másnap azonban a felesége megjelent a csábító férfi házánál, és szemére vetette családi életének megromlását. Az ügyről, így az elsőfokú itélet utáni helyzetről a Kekvillogo.hu már többször beszámolt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A nő hazament

Az asszony a férfival kialakult indulatos szóváltásáról nyomban beszámolt a férjének, akinek előbb telefonon, majd személyesen is panaszt tett korábbi szeretőjének sértő viselkedéséről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Féltékenység

A megcsalt férfi féltékenységtől és bosszúvágytól hajtva hazasietett, magához vette vadászathoz engedéllyel tartott golyós lőfegyverét, amelybe egyszerre 5 lőszert is betárazott, majd a munkavezető házához hajtott.

Pontosan lőtt

Az autóból kiszállva vállához emelte a puskát és az udvarán tartózkodó 42 éves sértett irányába célzott lövést adott le. Ekkor a sértett előbb az udvarán próbált elrejtőzni, azután pedig berohant a házába. A vádlott második lövése azonban már célba talált: a lövedék áthatolt a bejárati ajtón, és a mögötte lévő sértett hátába fúródott.

Érkezet a lelőtt férfi apja

A lövések hallatán a sértett szemközti házban tartózkodó apja az utca felé indult. A feldühödött férj ekkor belőtt az idesebb ember házába is. A lövedék a fakerítésen áthatolva a lépcsőbe fúródott. A 65 éves  sértett az utcán felelősségre vonta, miközben egy mobiltelefonnal felvételt próbált volna készíteni a támadóról.

Indulatos szóváltás kezdődött

Rövidesen azonban a sértett az udvarra kiszaladó unokájától értesült arról, hogy a fiát meglőtték. Segítségére indult a ház felé, mire a vádlott őt is hátba lőtte. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

Aljas indok

A vádhatóság az ítélet ellen a vádlott terhére, az „aljas indokból” elkövetés minősítő körülmény megállapítása, és a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontjának 35 évben történő megállapítása miatt fellebbezett.

Erős felindulásból elkövetett emberölés

A vádlott és védője a tényállás téves megállapítása miatt, gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve erős felindulásból elkövetett emberölés  megállapítása, végül a büntetés jelentős enyhítése céljából élt jogorvoslattal.

A nő provokált?

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az önérzetében megsértett ember dühe munkált a gyilkosban, amikor nyomban agyonlőtte a másik két férfit, noha a konfliktust a felesége provokálta ki és gerjesztette. Az ilyen végletes önbíráskodás az emberölés bűntettéhez kapcsolódó „aljas indok” motívum megállapítására teljes mértékben alkalmas.

25 év börtön

A feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 25 évben állapította meg a bíróság. Az ügyészségi és védelmi fellebbezések alapján a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla dönt.

Címlapkép a rendőrség fotója