Borgulya Tamás, Budapest 72 posta kézbesítője csatlakozott az életmentő postások társaságához. A hős kézbesítő egy 91 éves férfi életét mentette meg lélekjelenlétének és jó fizikumának köszönhetően.  

Másfél napja nem vette fel a telefont

„Egy ideje már kapcsolatban voltam a 91 éves Ernő bácsi szintén idős rokonával, hiszen egy korábbi betegsége idején telefonszámot cseréltünk. A rokon azzal hívott, hogy Ernő bácsi már másfél napja nem veszi fel a telefont” – kezdte a történetet Borgulya Tamás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

„Kérem, segítsen”

„Elmentem a bácsihoz, a kopogásra, majd a szólongatásra, elhaló hangon válaszolt a lakás mélyéről, hogy kérem, segítsen, Tamás!” – folytatta a postás.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Berúgta az ajtót

Mivel az ajtó zárva volt, a postás hátralépett egyet és berúgta azt. A földön fekve talált rá az idős emberre. Rögtön hívta a mentőket, és hamar kiderült, hogy a bácsi combnyaktörést szenvedett.

Majdnem két napig feküdt a földön

Ernő bácsi majdnem két nappal korábban esett el, és ugyan hallotta, hogy a rokona hívja, de sajnos nem tudott elkúszni a telefonig. Vagyis a postás helyzetfelismerése és segíts0ége valóban életet mentett.

Az egyetlen kapcsolat a külvilággal

„Egyre kevesebb az idős ügyfél sajnos, szinte hétről hétre mennek el. Nagyon fontos szerepet játszunk mi, postások az életükben, hiszen gyakran az egyetlen kapcsolatot jelentjük a külvilággal. Amellett, hogy szívesen beszélgetnek, megnyílnak, őszinték, a napi életvitelben is számítanak ránk” – árulta el a fővárosi kézbesítő.

Apró, de fontos szívességek

„Sok kollégámhoz hasonlóan munkaidőn kívül én is bevásárolok a boltban, elmegyek a patikába. Apró, semmibe sem kerülő szívességek ezek, amikért azonban roppant hálásak. Téved az, aki úgy gondolja, hogy a postás munkája véget ér a levelek kihordásával, mi sok ember életének vagyunk a részei” – fűzte hozzá a hős postás a Magyar Posta Zrt. Facebook-oldalán található bejegyzésben.

Életmentő rendőrök

A Kékvillogó.hu írt arról a közelmúltban, hogy a kispesti rendőrök élesztettek újra egy idős vásárlót az egyik fővárosi Lidl áruházban. A három egyenruhás együtt küzdött a férfi életéért, akit végül stabil állapotban adtak át a mentőknek.

Segítséget kért egy járókelő

A BRFK 19. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei január 5-én az Üllői úton várakoztak a piros lámpánál szolgálati gépkocsijukkal, amikor egy járókelő odaszaladt hozzájuk, hogy segítsenek, mert az egyik áruházban egy idős férfi összeesett és nem ad életjeleket. 

Azonnal a helyszínre rohantak

A három rendőr, Simon Alex r. őrmester, Varga Beatrix r. őrmester, valamint Sörös Gábor r. őrmester rögtön a vásárlótérbe rohant, ahol egy vásárló időközben már megkezdte az újraélesztést. A rendőrök ezután átvették a fáradt civiltől az újraélesztési teendőket, és perceken keresztül felválta folytatták azt a mentők kiérkezéséig. A mentők érkezését követően a 76 éves férfinek már ismét voltak életjelei, őt stabilizálást követően kórházba vitték.

 „Ez elég nagy dolog”

„Az idős úr felesége ott volt mellettünk, és láthatóan nehezen dolgozta fel a történeteket, Nem is tudta mi történik, azt hitte, hogy csak rosszul lett a férje. Állampolgári kötelességünk a segítség, és hogy egy emberélet megmaradt, ez szerintem elég nagy dolog” – fogalmazott az egyik hős rendőr. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a hős postás. Fotó: Magyar Posta/Facebook