Az óbudai járőrök a helyszínen elfogták, az életvédelmi nyomozók pedig most befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint 2021 telén egy 3. kerületi bérlakásban kioltotta az életét az ingatlan üzemeltetőjének.

Szóváltás előzte meg a támadást

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett gyanúja miatt folytatott eljárást egy budapesti férfival szemben, aki a gyanú szerint 2021. december 3-án 18 óra körül egy óbudai vendégház egyik lakásában szóváltásba keveredett annak üzemeltetőjével, majd egy éles eszközzel megtámadta a férfit, aki aztán a helyszínen meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem sikerült újraéleszeteni

A rendőrséget a vendégház többi lakója értesítette, akik a mentők kiérkezéséig próbálták a sértettet újraéleszteni, derül ki a rendőrség tájékoztatásából.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogták

A BRFK 3. Kerületi Rendőrkapitányságának járőrei B. Istvánt a helyszínen elfogták, majd a kerületi kapitányságra állították elő.

Az előzmények

A nyomozás adatai szerint a tragikus támadás előzménye az volt, hogy a főbérlő kérdőre vonta B. Istvánt, mivel az nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani, ám kiköltözni sem akart a bérleményből, illetve oda korábban többször is visszajárt és jogtalanul töltötte ott az éjszakákat.

Az ügyészségen folytatódik

A nyomozók az 58 éves férfit emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.

Élettárása támadt

Itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg a napokban, hogy éles tárggyal támadt volt élettársára egy 44 éves férfi Vecsésen. Emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt számoltatták el a Pest vármegyei rendőrök, a bíróság azóta letartóztatta.

Rendszeresen bántalmazta

A nyomozás adatai szerint az élettársak kapcsolata az együtt töltött évek alatt mindvégig konfliktusokkal volt tele, a férfi rendszeresen bántalmazta párját mind fizikálisan, mind verbálisan. Hónapokkal ezelőtt végleg külön költöztek egymástól. A gyanúsított 2023. január 22-én volt élettársának üzent egy közös ismerősünkön keresztül, hogy beszélni akar vele. Előre bocsátotta, ha a nő a kérésnek nem tesz eleget, felkeresi és szétsz*rkálja- mondván neki már nincs vesztenivalója.

Nem reagált az üzenetére

Az asszony -a férfi által megszabott egy napos határidőben- volt párja üzenetére nem reagált. A gyanú szerint G. Zoltán így másnap reggel elment a nő vecsési otthonához, betört a házba, majd veszekedni és dulakodni kezdtek a nővel, amikor a férfi előrántott egy éles eszközt, amivel megsebesített áldozatát.

Sikerült elmenekülnie

A sérült asszonynak sikerült kimenekülnie a házból, a szomszédoktól segítséget kért, eközben támadója elmenekült a helyszínről. A mentők a megszúrt asszonyt életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

Elfogták

A pest vármegyei nyomozók a bejelentés után elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, két napon át mindent tűvé tettek érte, míg 2023. január 25-én egy budapesti lakás mellékhelységében bujkálva találták meg, esélyt sem hagyva a menekülésre, azonnal bilincselték. 

Azt mondja szereti

G. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panaszt tett, csak részben ismerte be a cselekmény elkövetését. Azt, hogy ölési szándéka lett volna, tagadta, sorait azzal zárta az őt kihallgató nyomozónak, volt párját még mindig nagyon szereti.

Büntetőeljárás

Az azóta letartóztatásban lévő 44 éves férfivel szemben a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette kísérletének, valamint felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció