Hatalmas karambol történt pénteken a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton. Egy sofőr vélhetően rosszul lett, átsodródott a szemközti sávba és fékezés nélkül belecsapódott egy kisteherautóba.

Rosszul lett a sofőr

Egy Chevrolet Lacetti haladt a Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton, a KÖKI terminál felől a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irányába pénteken. Információink szerint a Lacettit vezető középkorú férfi a felüljáró előtti egyenes szakaszon vélhetően rosszul lett, miután fékezés nélkül átsodródott a szembejövő oldalra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Totálkáros lett a Chevrolet

Frontális karambol

Frontálisan ütközött egy ugyancsak középkorú férfi által vezetett, jobb kormányos Mercedes Sprinter zárt felépítményű kisteherautóval, amely parkettákat szállított. A Chevrolet megpördült és hátuljával a szalagkorlátnak csapódott. A Mercedes szintén a menetiránya szerinti bal oldalra csúszott, de szerencsére nem ütközött senkivel sem. Ugyan egyik jármű sem haladt gyorsabban az ott megengedett 70 km/h-ás sebességnél, ám a nagy erejű ütközés hatására a Chevrolet bal oldala teljesen szétroncsolódott, a bal első kereke leszakadt, vezetője pedig beszorult a roncsba.

Roncsok a helyszínen

Elvesztette eszméletét

A szemtanúk ugyan még néhány szót tudtak vele váltani, de utána elvesztette eszméletét. Őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével, a bal első, a bal hátsó ajtó és a bal oldali B oszlop levágásával tudták csak kiszabadítani, majd a mentők életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Drámai ütközés volt

Jobbkormányos, mint a brit autók

A teherautó vezetőjét is megvizsgálták a mentők, de őt végül nem szállították kórházba, a helyszínen maradt. Óriási szerencséje, hogy a járműve jobbkormányos, mert amennyiben a bal oldalon ül, akkor a lábai vélhetően súlyosan sérültek volna.

A tűzoltók segítették a műszaki mentést

Lezárták az utat

Az életmentés, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat az Üllői út és a Felsőcsatári út között. A 100E és a 200E autóbusz megnövekedett menetidővel közlekedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csúnyán összetört a kisteherautó is

Fotó: Kékvillogó.hu/G.K.