Teljesen megfeledkezett a sofőr, hogy attól, mert zöld a jelzés, neki meg kell adnia az elsőbbséget. Mivel nem használta a biztonsági övét, ezért magától nem is tudott kimászni a roncsból.

Veszélyes kereszteződés

Szombaton késő délelőtt karambol történt Kispesten, a Lehel utca és a Vak Bottyán utca telezöldes kereszteződésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kanyarodott és nem nézett

Egy Renault Laguna kombi a Ferihegyi gyorsforgalmi út felől haladt az Üllői út irányába, amikor a Vak Bottyán utcánál balra, a KÖKI üzletközpont felé. A Renault vezetője figyelmen kívül hagyta, hogy szemből egy Volkswagen Passat közeledik és úgy döntött, bekanyarodik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezért kell mindig becsatolni az övet

A Volkswagen 40 év körüli férfi sofőrje erre nem számított és autójával nagy erővel a Renault jobb oldalába rohant. A Passat vezetője nem használta a biztonsági övét, elég komoly lábsérülést szenvedett, ezért nem is tudott saját erejéből kiszállni, őt a mentők emelték ki a roncsból, majd hordágyra helyezték, így szállították kórházba.

A tűzoltók segítsége is kellett

A Renault-ban egy fiatal férfi és egy szintén fiatal nő utazott, ők nem sérültek meg. A fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották a karambolhoz, akik áramtalanították a mozgásképtelen járműveket. Mindkét autó szemlátomást totálkárosra tört az ütközés következtében.

Életkép a karambol után

Az elszállítás pillanatai

Több baleset is történt

Persze nem ez volt az egyedüli baleset szombaton a fővárosban és környékén. Mint ahogy mi is hírt adtunk róla, délelőtt összeütközött két személygépkocsi a 8. kerületében, a Fiumei úton. Az egyik autó a villamossíneken áll, elvontatásához nagy műszaki mentőre volt szükség. A baleset akadályozta a villamosforgalmat.

Villanyoszlopnak hajtott és vízcső is tört

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítése szerint a reggeli órákban letért az úttestről, beton villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Dunabogdányban, a Duna köz és a 11-es főút sarkán. Az ütközés során a jármű egy vízcsövet is összetört. A szentendrei hivatásos és a visegrádi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínen egy sávon, felváltva halad a forgalom.

Esztergom sem úszta meg

Szintén a reggeli órákban nekiment egy parkoló gépkocsinak egy személyautó Esztergom belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A műszaki mentéshez az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Fotó forrása: 24h – Autószerviz – Autómentés)