Megcsípte egy bogár, majd egy rosszabb állapotba került egy 45 év körüli nő, aki emiatt a barátjával elindult a kórházba. Már Kiskunmajsa közelében jártak, amikor az allergiás beteg állapota romlani kezdett és elvesztette az eszméletét.

Megcsípte egy bogár

Megcsípte egy bogár, majd rosszul kezdte érezni magát az a 45 év körüli nő, aki barátjával indult kórházba. Már Kiskunmajsa közelében jártak, amikor az allergiás beteg állapota romlani kezdett, így a hozzátartozó gyorsan félreállt és mentőt hívott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Újra kellett éleszteni

A mentők perceken belül helyszínre értek és megvizsgálták az asszonyt, aki ekkor már nem lélegzett, így azonnal megkezdték újraélesztését. Az időben megkezdett ellátás végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – adta hírül az Országos Mentőszolgálat a Facebookon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lódarazsak támadása

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt. A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála.

Életmentő applikáció

Az esetről a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. számolt be, mint írták a férfi felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányítóval. 

Mentőhelikoptert is riasztottak

Az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is.

Közös segítség

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítóink közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a beteg megtalálásában.

Gyalog indultak

A beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult a beteg megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat.

Megtalálták

Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a beteg állapotának stabilizálása. Ellátást követően a földi mentőkkel közösen sikerült a beteget eljuttatni egy olyan területre, ahová a helikopter átrepülése után a beteget már a légi járműbe helyezhettük, majd stabil állapotba a területileg illetékes kórházba szállítottuk.

Óriási segítség

„A mentés során óriási segítséget kaptunk az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól, akik helyismeretükkel nagyban segítették a beteg megtalálását, és a felszerelés helyszínre juttatásában is segítettek.” – olvasható a bejegyzésben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció