A másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék elutasította az életfogytig tartó fegyházra ítélt Bene László fellebbezését, vagyis ez azt jelenti, hogy a skálás gyilkos továbbra sem szabadulhat feltételesen, és marad a börtönben. Az egykori budai Skála áruháznál 1992-ben történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik elkövetőjét azért sem engedték szabadon, mert a szakértők szerint Benét csak mérsékelt megbánás jellemzi, így fennáll a veszélye a bűnismétlésnek.

Marad a börtönben

A másodfokú bíróság elutasította Bene László fellebbezését, így a skálás gyilkos továbbra sem szabadulhat feltételesen, és még tovább fogja tölteni a büntetését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tanult, míg bent volt

Bene László egyébként problémamentesen tölti a börtönéveit, és még tanulmányokat is folytatott az elzárás ideje alatt. Az elsőfokú bíróság meghallgatott egy igazságügyi pszichológust, aki komplex szakértői véleményt készített az elkövetőről, azonban ez alapján nem volt megállapítható, hogy Bene a szabadon bocsátása esetén nem követne-e el újabb bűncselekményeket – írja a 24.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem bánt meg mindent

A szakértők szerint Benét csupán mérsékelt megbánás jellemzi, és a személyiségszerkezete miatt továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. Ennél fogva a skálás gyilkos nem bocsátható szabadlábra.

Fellebbeztek

A döntéssel szemben Bene és a védője is fellebbezett, azonban a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék indoklása szerint sem feltételezhető, hogyha Benét szabadon engednék, akkor ne követne el újabb bűncselekményeket. A bűnismétlés veszélye miatt helyben hagyták a legutóbbi büntetés-végrehajtási bíró végzését, tehát Bene marad a börtönben.

Rablásokat követett el

Bene László a bűnözői karrierje során tucatnyi rablást és négy gyilkosságot követett el. Bűntársával – akivel a szegedi Csillag börtönben ismerkedett meg – Donászi Aladárral együtt először egy rendőrt, Ősz Zsigmondot ölték meg Győrben, majd egy 23 éves egyetemistát, Sádt Győzőt a Skálánál.

Vadászpárossal végeztek

Ezt követően a rabló- és sorozatgyilkosok egy vadászpárossal végeztek, akik akkor futottak bele a bűnözőkbe, amikor az elkövetők lőgyakorlatot tartottak. 1994-ben elfogták őket. Bene László Donászi Aladárral együtt követte el a bűncselekményt, társa 2001-ben a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben öngyilkos lett.

Elítélték

1996-ban a Legfelsőbb Bíróság  több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekmények miatt ítélte el Bene Lászlót. A rablógyilkost a sorozatos rablásai és a négy gyilkosság miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték.

Ez is érdekelhet

2014-ben szabadulhatott volna

Bene László jelenleg az életfogytig tartó szabadságvesztését tölti a szegedi Csillag börtönben, a büntetéséből pedig legkorábban 20 év után bocsátható feltételesen szabadlábra. A 20 év ugyan már 2014-ben letelt, ám Bene kérelmét azóta mindig elutasították jogerősen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bene László – Forrás: YouTube