2010 szeptemberében ölték meg a máriapócsi otthonában a 75 éves Péter bácsit. Az áldozatra a családtagjai találtak rá, az ügyben pedig nem sikerült kideríteni, ki lehetett a gyilkos, ezért a nyomozást felfüggesztették. Most kiderült, a 45 éves B. Róbert lehet a tettes, akinek letartóztatását indítványozta az ügyészség.

11 éve történt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök 11 évvel ezelőtt rendeltek el nyomozást egy 2010 szeptemberében történt gyilkossággal kapcsolatban, viszont ekkor nem jártak sikerrel. Ugyanakkor a nyomozók mindent megtettek már akkor is, hiszen 5 hónap alatt 4 időst gyilkoltak meg a megyében 2010 szeptember és 2011 februárja között, és három esetben viszonylag hamar megtalálták az elkövetőt.

Megtalálták a feltételezett elkövetőt

A máriapócsi támadót viszont csak idén, február végén, 11 évvel az emberölést követően tudták csak elfogni – írtuk korábban a Kékvillogó.hu-n.  

Mindenki szerette Péter bácsit

A borzalmas eset felkavarta a helyieket, hiszen Péter bácsit mindenki szerette. A gondnokról köztudott volt, hogy jó volt a nyugdíja, feltehetően ezért is vették körbe a bácsit csupa “rossza arcok”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rokonok találtak rá

Péter bácsi holttestére a családtagjai találtak rá, miután a szomszédoknak feltűnt, hogy már jó néhány napja senki sem viszi be neki az ételhordót. Az ügyben azonnal nyomozni kezdett a rendőrség, sőt 2010- ben Péter bácsi Budapesten élő fia is rendőrként kereste édesapja gyilkosát, viszont ő sem járt eredménnyel.

Itt történt az eset

1 milliós nyomravezetői díj

A kutatómunka során magánnyomozók is próbáltak előrébb jutni, és a szálak egy L. nevezetű helyi lakoshoz vezettek, de végül a gyanúsításig sem jutottak el a nyomozók, az ügyet pedig felfüggesztették, mert nem volt elég bizonyíték. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság egymillió forint nyomravezetői díjat is kitűzött, azonban a magas jutalom sem volt elég az elkövető beazonosításához.

2020-ban újra elővették az ügyet

A Készenléti Rendőrség 2020-ban újra elővette az ügyet, és a nyomozás folytatása mellett döntöttek. A Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya gyanúsítottként kihallgatta a 45 éves B. Róbertet. A férfi egyébként jelenleg más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését tölti.

5 esetben nem került elő az elkövető

2020 márciusi adatok szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5 olyan ügy volt, amelynél nem került elő a tettes. Ezek közül a bűncselekmények közül három volt emberölés. Egy esetben emberölési kísérlet miatt nyomoztak, míg az ötödik ügyben halált okozó testi sértés a minősítés. 

Pár nap múlva szabadulna

A férfi pár nap múlva szabadulna a fegyházból, azonban az ügyészség szerint fennáll a veszélye, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóság elől, ezért indokolt őt egy hónapra letartóztatni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a máriapócsi feltételezett elkövető – Forrás: TV2