Nyolc testvére és szülei gyászolják azt a 14 éves fiút, aki két társával együtt beült egy ittas barátjuk által vezetett autóba. Csabának nem volt jogosítványa, szülei járművét titokban kötötte el.

Halálos baleset Fejér megyében

Amint arról a Kékviollog.hu is beszámolt, péntek éjszaka halálos baleset történt Fejér megyében. Szabadegyháza határában nagy sebességgel száguldozott egy autó, amely nekicsapódott egy oszlopnak, majd többször megpördült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kirepült az autóból

Az autót a 16 éves Csaba vezette, aki szüleitől lopta el a kocsit. 3 barátja ült az autóban, az egyik kirepült és azonnal szörnyethalt.

9 gyermekes családból származott

Jocó, az áldozat a település legnagyobb családjának hetedik gyermeke volt. Szülei 9 gyermeket neveltek. Marika és József ma már a 6. osztályos fiúkat gyászolják. A 15 éves fiú a helyi futballcsapatban játszott.

A helyi futballcsapatban játszott

„Igazi rosszcsont gyerek volt! Nem tudjuk feldolgozni az elvesztését! Szívesen vigyázott a kisebbekre, és örömmel tanítgatta őket szerelgetni. Örökre megőrizzük az általa bütykölt hangfalakat” – mondta a Borsnak a gyászoló édesapa.

„Ökör gyerek”

József szerint a vétkes sofőr „ugyanazt érdemelte volna, amit a fiamnak okozott az a felelőtllen, ökör gyerek. Jól teszi, ha nem lép ki az utcára”.

Tiltották tőle a szülei

Csabától, a baleset okozójától, Jocót a szülei mindig is tiltották. Ám ő úgy vélte, a nála egy évvel idősebb srácnak igenis vannak jó tulajdonságai, ezért ragaszkodott a barátságához.

Születésnapi partira ment

Jocó a hét utolsó munkanapján többedmagával egy születésnapi partira volt hivatalos. Úgy volt, hogy az egyik barátjánál alszik, ezért a szülők este normál időben mit sem sejtve nyugovóra tértek. A rendőrök hajnali egy órakor csengettek a családi házuknál, hogy Kovácsékkal közöljék a tragikus hírt.

Heccelték a haverok

A Bors azt írja, Csabát rendszeresen heccelték a haverok, hogy nem meri elvinni a szülei autóját. Éjjel a buliról hazament vacsorázni, majd, hogy a többieket fel ne verje a motorzajjal, kitolta a gépjárművet az udvarról az utcára, és csak ott taposott a gázba.

Kirepült az autóból

Az egyik barátja mellé ült, másik kettő pedig hátra. Jocó az anyósülés mögött foglalt helyet és nem kötötte be magát. Az addigra már ittas Csaba nagy sebességgel száguldani kezdett, nekicsapódott egy oszlopnak és többször megpördült. Jocó ajtaja kinyílt, a fiú pedig kirepült az autóból.

A baleset után hazament

Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr pánikba esett, ezért az aszfalton fekvő barátot hátrahagyva hazavitte az erősen roncsolódott, de üzemképes autót. Maga értesítette a rendőrséget, és biciklivel visszament a tragédia helyszínére. Útközben még találkozott az ugyanoda tartó rendőrökkel.

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Nem engedték, hogy megnézze a fiát

„Szerettem volna megnézni a kisfiamat, de a rendőrök nem engedték meg. Azt mondták, őrizzem meg úgy az emlékemben, ahogy utoljára, élve láttam” – mondta az édesapa.

A fia pulcsiját hordja

„Soha nem ölelhetem magamhoz a kisfiamat. Most az a pulcsi van rajtam, amiben Jocó utoljára iskolába ment. Kicsit rövid az ujja, de nem bánom. Legalább érzem a kisfiamat. Igazából fel sem fogom, hogy meghalt. Folyamatosan arra gondolok, hogy még hazajön” –mondta a gyászoló édesanya.

Csabát hazaengedték

A szülők szerint a vétkes sofőrnek nem ez volt az első balhéja. Korábban is többször elvitte már a szülei autóját. Csaba szabadlábon védekezhet. A kihallgatása után hazaengedték, a 16 éves fiút és családját szintén nagyon megviselték a történtek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: deltahírek.hu