A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy nővel szemben, aki azt állítva, hogy
rákos beteg, összesen 30,5 millió forintot csalt ki egy férfitól.

Azt hazudta, hogy beteg

A jelenleg 47 éves győri nő 2012-ben ismerkedett meg egy férfival, akivel összejöttek. A férfi már ismeretségük kezdetén elmondta a nővel, hogy korábban daganatos megbetegedésben szenvedett, de szerencsésen meggyógyult. A nő erre válaszul azt állította a férfinak, hogy maga is daganatos megbetegedésben szenved. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rengeteg pénzt kapott tőle

A nő 2013-2022 között a betegségére hivatkozással, különböző gyógyszerekre és kezelésekre összesen 30,5 millió forintot kért a férfitól, akivel párkapcsolatuk már 2016-ban megszakadt, de a barátság megmaradt közöttük.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azt mondta, hogy majd visszafizeti

A nő a pénzt kölcsön kérte és azt állította, hogy örökségéből, illetve testvérével közös spanyolországi nyaralójának nyereségéből fogja azt visszafizetni. Állításaival ellentétben azonban onkológiai kezelésben nem részesült, és sem öröksége, sem pedig külföldi nyaralója nem volt.

Vádat emeltek ellene

Az ügyészség a nővel szemben jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Majdnem kétszáz millió

Mi is megírtuk, hogy egy nő csaknem két év alatt összesen 191 millió forintot csalt ki egy gyanútlan férfitól. A vádirat szerint az isaszegi nő 2018 elején álnéven mutatkozott be a lakásának felújítása kapcsán megismert kiskunfélegyházi vállalkozónak, akivel rövidesen bensőséges viszonyba került. 

Két millióval kezdődött

A férfi részéről egyoldalú érzelmi viszonyt kihasználva, a vádlott először felújításra kért és kapott 2 millió forint kölcsönt. Látva a férfi anyagi helyzetét és hiszékenységét, a nő elhatározta, hogy további pénzösszegeket fog tőle kicsalni.

100 milliót kért kölcsön

Hamis ürügyben nem volt hiány: a nő először egy olaszországi ingatlan öröklésére hivatkozott azzal, hogy abból Milánó környékén dísznövény kertészetet tervez létrehozni, amelyhez a férfitól 100 millió forintot kért kölcsön.

Rendszeresen kapott pénzt

A későbbiekben heti rendszerességgel árukészlet beszerzésre, hűtő és klímavásárlásra vagy az olasz hatóságok felé fennálló bírságok megfizetésére hivatkozva kért és kapott pénzt.

Csak hitegette a férfit

A valóságban azonban a nőnek nem volt külföldi öröksége és vállalkozása sem, a kölcsönök visszafizetésének ígéretével minden reális alapot nélkülözve hitegette a férfit, akitől közel két év alatt kisebb-nagyobb összegekben, összesen 191 millió forintot csalt ki.

Készpénzben felvette

A pénzösszegeket a nő a kiskorú gyermeke nevére nyitott bankszámlára utaltatta, majd még aznap vagy másnap készpénzben felvette. Miután a férfi a magánvagyonát kimerítette, kölcsönöket vett fel, hogy eleget tudjon tenni a nő kéréseinek – írta meg a Telex.

Csak 10 milliót fizetett vissza

A nő mindössze 10 millió forintot fizetett vissza a becsapott férfinak, aki a nyomozás során a fennmaradt kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció