A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján jelentős kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. J. 41 éves máriapócsi és L. R. 32 éves dombrádi lakosok ellen.

Építőipari tevékenység

H. J. 2021. nyarán felkereste építőipari tevékenységet folytató barátját azzal a kéréssel, hogy segítsen ismerősének, L.R.-nek újonnan indított vállalkozását eredményessé tenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Milliós összegek

H. J.-nek sikerült meggyőznie barátját, L. R.-t pártfogásába vette. L. R. hónapokon át kért és kapott különböző jogcímen milliós összegeket pártfogójától, amelyeket állítása szerint az általa folytatott építőipari tevékenységbe fektette. Az ígért visszafizetést és plusz részesedést az elvégzett munkák kifizetéséhez kötötte, de egyetlen alkalommal sem teljesített.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Körforgalomnál rohant egymásba két autó Borsodban: az egyik kocsi felborult és kiégett – Egy ember és egy kiskutya halt meg a tragédiában

Jogtalan haszonszerzés

A nyomozás adatai szerint H. J. és L. R. jogtalan haszonszerzési célból szándékosan tévesztették meg ismerősüket a valótlan üzleti befektetés ígéretével.

Nem akarták visszaadni

Visszafizetési szándékuk egyáltalán nem volt, kizárólag arra törekedtek, hogy minél több pénzt szerezzenek tőle. Az átvett különböző pénzösszegekből mindketten részesültek, és saját megélhetésükre fordították.

Elfogták őket

A szabolcsi nyomozók H. J.-t az M3-as autópálya mátészalkai lehajtójánál fogták el 2022. június 30-án, és az általa vezetett személygépkocsiból hétmillió forintot foglaltak le, amely összeg szintén a tévedésbe ejtett baráttól származott. Társát L. R.-t elfogatóparancs alapján, Nyíregyházán fogták el a rendőrök 2022. július 5-én.

Videón az elfogás:

Őrizetbe vétel

A rendőrség mindkét gyanúsítottat kihallgatása után őrizetbe vette, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A lakóhelyeiken kutatást tartottak, és a bizonyítási eszközök mellett vagyonvisszaszerzés keretében lefoglaltak közel tízmillió forint összegű készpénzt, egy Audi A6 típusú személygépkocsit, ékszereket, és karórát.

Százmilliós kár

A büntetőeljárás jelenlegi adatai szerint az okozott kár összege meghaladhatja akár a százmillió forintot is, számolt be róla közleményében a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép. police.hu