Bő egy hónap alatt lezárták a rendőrök a nyomozást a bácsalmási férfi ügyében. Mint kiderítették, a kegyetlen férfi egy fahusánggal mért ütéseket a kutyájára, amely ettől azonnal elpusztult.

Megtalálták a kutyát

Március 17-én érkezett bejelentés a rendőrségre, miszerint egy férfi egy lakatlan, romos, bácsalmási ingatlan területén egy elpusztult kutyát talált, amelyen friss sérülések voltak. A bejelentő azt is elmondta a rendőröknek, hogy nem sokkal előtte egy férfi is látott távozni a helyszínről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bácsalmáson találtak rá a tetemre

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kellett neki

A nyomozás során megállapították, hogy a kutyát egy helyi lakos adta oda az egyik ismerősének, aki azonban a továbbiakban mégsem tartott igényt az állatra. Nem akarta megtartani vagy másnak odaadni, ezért úgy döntött, hogy elviszi a kutyát egy lakatlan helyre.

Vitt magával egy karót

A rendőrség szerint a férfi egy elhagyatott ingatlanhoz vitte a kutyáját, majd egy karóval agyonverte, végül az elpusztult állatot ott hagyva távozott a helyszínről.

Pár órán belül elfogták

Az eset kapcsán a rendőrök azonnal intézkedni kezdtek, aminek köszönhetően alig néhány órán belül elfogták a 21 éves férfit. Ezután a fiatalt állatkínzás miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Vádat emelhetnek ellene

A Bácsalmási Rendőrőrs egy hónap alatt elvégezte a szükséges nyomozási cselekményeket a jelenleg szabadlábon védekező, helyi férfi ügyében, az iratokat pedig a napokban átadták az illetékes ügyészségnek.

Veszprémben börtönre ítéltek egy állatkínzót

Mint korábban megírtuk, a Veszprémi Törvényszék jogerősen 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 34 éves férfit, aki egy mindössze 1 méteres fém láncon tartotta a kiéheztetett németjuhász kutyáját. A nyomozók a helyszínelés során látták az állaton, hogy még a bordái is kilátszottak, valamint a szűk lánc az állat húsába beékelődött, ami durva sebet okozott neki. 

Tudatlansága miatt nem látta el

Az előkészítő ülésen a férfi azt hozta fel védekezésül, hogy valójában nem is akart szenvedést okozni az állatnak, csupán a tudatlansága miatt nem látta el megfelelően az ebet. A bíróság ezzel ellentétben a tanúvallomások alapján úgy ítélte meg, a gazdi nagyon is tudott az állat kínlódásáról.

Börtönre ítélték

Tavaly novemberben a Veszprémi Járásbíróság a férfit 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezt a döntést végül helyben hagyta a másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék, így a büntetés jogerőre emelkedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karó – Forrás: Police.hu