Négy év hat hónap börtönbüntetésre és öt év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék 2023. május 11-én, aki életveszélyesen bántalmazta élettársát Nyíregyházán.

Ököllel és felmosónyéllel ment neki

Az ítélet tényállása szerint 2022 szeptemberében egy nyíregyházi ingatlanban H.Cs. vádlott rátámadt élettársára, akit ököllel, illetve egy felmosónyéllel ütlegelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fenyegetés

H.Cs. ezt követően is kitartóan folytatta a bántalmazást, magához vett egy konyhakést, mellyel a sértett hajából nagy mennyiséget kivágott és megfenyegette, ha bárkinek elmondja a történteket, megöli.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyesen megsérült

A bántalmazást követően a vádlott távozott a helyszínről. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg.

Nem jogerős

Az ítélet nem jogerős, az ügyész tudomásul vette a döntést, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Felmosónyéllel ölt

Amint azt a Kékvillogó is megírta gyilkossággal vetett véget 40 éves házasságának egy nárai asszony, védekezésre képtelen férjének esélye sem volt. A 74 éves nő ittas volt a gyilkosság idején, a férje pedig nem tudott védekezni ellene.

Brutális kegyetlenséggel

A Győri Ítélőtábla áprilisban ítélte el az asszonyt, aki brutális kegyetlenséggel végezte ki férjét. Az ügyészség közleménye szerint 40 éve élt házasságban az idős pár, a 81 éves férfi viszont 2 évvel ezelőtt egy súlyos betegség és baleset miatt mozgásképtelenné vált.  

Magatehetetlen volt

A férfi annyira magatehetetlen volt, hogy már kommunikálni sem lehetett vele. A nő kezdetben ápolta házastársát, de idővel egyre nagyobb kihívást jelentett már neki.

Felmosónyéllel és bottal ütötte

A házukat elhanyagolta, a férfit pedig ápolatlanul hagyta. Az ittas 74 éves asszony 2021 júliusában nekiesett férjének. Az éjszaka folyamán legalább fél órán át ütötte-verte őt egy felmosónyéllel és egy bottal.

A helyszínen meghalt

Az ütések a fejét és felsőtestét érték, aminek következtében az idős ember a helyszínen meghalt.

Tizenkét évet kapott

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházbüntetésre, 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció