Egy kétgyermekes család háza égett le teljesen Kiszomboron. Az ingatlan teljesen lakhatatlanná vált, a családnak segítségre van szüksége, hogy újjáépíthessék az otthonukat.

Be akart fűteni

Az apuka egyébként egyedül neveli 11 éves lányát és 18 éves fiát, ráadásul rengeteget dolgozik, hogy mindent megadhasson a gyermekeinek. Amikor megtörtént a szörnyűség, akkor is éppen arra készült, hogy befűtsön, mert szerette volna, ha felmelegszik a lakás, mire a kislánya hazaér. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kipattant egy szikra

„Éppen a fiammal tartózkodtam otthon, a kislányom iskolában volt. Nem sokkal dél előtt már arra készülődtem, hogy a kisebbik gyermekem hazajöjjön, ezért be akartam fűteni, hogy meleg legyen otthon. Ennek köszönhetem, hogy észrevettem, baj van” – mesélte az édesapa a Borsnak, aki elmondta, amikor kinyitotta a kazánház ajtaját, kipattant egy szikra, a keletkező tűz pedig nagyon gyorsan tovább terjedt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lakhatatlanná vált

A háromszobás ház gyakorlatilag teljesen lakhatatlanná vált. Hiába értek ki hamar a tűzoltók, a kár jelentős. Az apuka elmondta, a fiával elmentek sétálni, amikor az egységek megkezdték a munkát, mert képtelen volt nézni, ahogy az élete munkája semmivé lesz.

Odalett mindenük

„Az értékeink közül jóformán semmit sem tudtam megmenteni, de igazából örülök, hogy élünk” – magyarázta a férfi, aki egy makói cégnél dolgozik.

A munkahelye is segít

A családfő felettese a portálnak elmondta, a férfi több mint 10 éve erősíti a csapatukat, kiváló anyagmozgató. A férfit egyébként a tűzeset miatt rendkívüli szabadságra engedték, a cég pedig reméli, hamar megoldódnak a problémák, sőt a vezetőség úgy döntött, ők is támogatják a házuk felújítását.

A helyiek összefogtak

A bajba jutott családon a település is szeretne segíteni, ezért Kiszombor polgármestere a helyi általános iskolával közösen gyűjtést indított.

A plébános fogadta be őket

„Mindannyian együttérzünk az édesapával, hiszen tisztességesen neveli a gyermekeit. A házuk egyébként sem volt kifogástalan állapotban, és annyit elmondhatok, hogy jelenleg jobb körülmények között élnek, mint a tűzeset előtt – mondta a település első embere. Az apát és két gyermekét átmenetileg a plébános, Varga Attila fogadta be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

15 nyulat mentettek ki a tűzoltók az égő házból

Kiemelt kép: Illusztráció