A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

Bujkált

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztálya és a Monori Rendőrkapitányság munkatársai 2023. december 5-én délelőtt egy főváros közeli településre mentek, mert információik szerint az egyik házban egy 52 éves férfi bujkált a hatóságok elől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Emberrablás

S. Jenő ellen két elfogatóparancs volt érvényben, az egyiket lopás miatt a Fővárosi Törvényszék bocsátotta ki, a másikat emberrablásért a Budapest Környéki Törvényszék, azonban a 4 év 6 hónap fegyházbüntetés és a 3 év 6 hónap börtönbüntetés letöltését nem kezdte meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Papucsban és melegítőben menekült

Amikor S. Jenő észrevette a rendőröket, papucsban és melegítőben kiosont a házból, és az udvaron próbált meg elmenekülni – sikertelenül. A férfit előállították, majd büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.​

Budapesten bujkált a ruandai bűnöző

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta augusztusban sikerült elfogni azt a ruandai körözött férfit, aki a hatóságok elől bujkált. Amint arról beszámoltunk az Antwerpeni Szövetségi Bűnügyi Rendőrség kérte fel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztályának segítségét. A cél az volt, hogy elkapják a férfit, aki életellenes bűncselekményt hajtott végre.

Veszélyes

A “veszélyes” valamint az “erőszakos” jelzők szerepeltek a 24 éves afrikai férfi elfogatóparancsában. Súlyos testi sértés és emberrablás miatt keresték őt a belga hatóságok. Az antwerpeni nyomozók kiderítették, hogy Magyarországon tartózkodhat a férfi. Az afrikai fiatalember máshol követte el a bűncselekményeket, majd ezt követően utazott hazánkba. Azért jött ide a KR NNI szerint, mivel itt kiterjedt kapcsolatrendszere volt.

Nagy erőkkel keresték a bűnözőt

A rendőrség beszámolója szerint a célkörözési nyomók mindent bevetettek az eszközök és módszerek tekintetében, hogy mielőbb megtalálják a keresett férfit. Erre az ügy kiemelt súlyossága és a bűnöző veszélyes jellege miatt volt szükség. A fiatalember a lakosságra is közvetlen veszélyt jelentett.

Ez volt a fejvadászok módszere

Először kiterjedt, módszeres és visszatérő adatgyűjtést folytattak a nyomozók. Kiderítették, hogy a bűnöző hol bukkanhat fel. A férfi elfogására augusztus 4-ére szervetek akciót.

Szükség volt a TEK segítségére is

Mivel feltételezhető volt, hogy a férfinál fegyver is van, ezért a TEK is segített az akcióban. A férfit egy 8. kerületi ingatlanban fogták el, egy lakásban rejtőzött a hatóságok elől. A férfi nem állt ellen az intézkedésnek, a TEK munkatársainak felszólítására azonnal meg is adta magát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció