Egy férfi feltört egy Suzukit Óbudán, majd elaludt a hátsó ülésen. Miután rátaláltak a kerület közterület-felügyelői, próbálta kimagyarázni a dolgot, de hamar kiderült, hogy nem az övé az autó. Cikkünkben mutatjuk az elfogás pillanatiban készült fényképet.

Nyitva volt mindkét hátsó ajtó

Augusztus 13-án, délelőtt a Budapest 3. kerületi, Kunigunda útján járőröző közterület-felügyelők lettek figyelmesek egy Suzuki típusú gépjárműre, amelynek hátsó két ajtaja nyitva volt. Mivel az autó körül mozgást nem láttak úgy döntöttek, hogy közelebbről is szemügyre veszik a dolgot. Mikor odaértek egy középkorú férfit fedeztek fel, aki a hátsó ülésen aludt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kért orvosi segítséget

A közterület-felügyelők felébresztették és az állapotáról érdeklődtek, hogy hívjanak-e hozzá mentőt? A férfi nem volt rosszul, nem kért orvosi segítséget. Elmondása szerint előző este Csepelen, egy buliban volt és a nagynénije autóját kérte kölcsön.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ellentmondásos válaszok  

A felügyelőknek átadta a gépjármű forgalmi engedélyét. Azonban az autó indító kulcsát nem tudta bemutatni és néhány kérdésre ellentmondásosan, zavartan válaszolt – írta a Facebookon az Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet.

Körözés alatt állt

Az egyenruhások azonnal értesítették a rendőrség és a közterület-felügyelet közös Őrszem járőreit, akik a helyszínen megállapították, hogy a férfi körözés alatt áll és a gépjárművet feltehetően önkényesen nyitotta fel és tartózkodott benne.

Előállították

 Továbbá az autó átvizsgálásakor előkerült, feltehetően az önkényes autófoglaló tulajdonában álló boxer, kés, csavarhúzó, erővágó. A középkorú férfit végül előállították a Budapest 3. Kerületi Rendőrkapitányságra.

Az elfogás pillanatai

Gyógyszertárt akart rabolni

Évekkel ezelőtt írtunk arról, hogy a bíróság 6 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy 43 éves férfit, aki nyolc évvel korábban próbált meg kirabolni egy zuglói gyógyszertárat. Egyezségkötés alapján született jogerős ítélet – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Játékpisztolyt vásárolt

A vádirat szerint a vádlott azért vásárolt egy valódinak látszó játékpisztolyt, hogy azzal a későbbiekben rablást kövessen el. 2010. december 23-án bement a 14. kerületi gyógyszertárba, a nyitva tartásról érdeklődött, majd távozott. Nem sokkal zárás előtt visszament a gyógyszertárba, ekkor már az említett pisztollyal.

A bevételt követelte

A férfi az egyik pénztárhoz lépett és kért egy doboz C-vitamint. Miközben az alkalmazott beütötte a termék árát a pénztárgépbe, a vádlott elővette a valódinak látszó fegyvert, ráfogta a sértettre és a bevételt követelte. A sértett nem engedelmeskedett, megnyomta a pánikgombot. Ezután megszólalt a telefon a szomszéd irodában, ezért az alkalmazott közölte a vádlottal, hogy felveszi és át is ment a szomszéd helyiségbe.

 Eredményes DNS-vizsgálat

Mialatt a sértett telefonált, a vádlott pénz nélkül, káromkodva elhagyta a gyógyszertárt, egyes ruhadarabjait – a többi között kabátot, sapkát, kesztyűt – hátrahagyva a helyszín közelében. A DNS-vizsgálat eredményt hozott; a helyszínen hagyott tárgyakról vett minta egyezett egy, a nyilvántartásban szereplő férfi – a vádlott – DNS-profiljával. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció