Kedden, a délutáni órákban súlyos baleset történt az M7-es autópálya 23. kilométerszelvényében, Martonvásár és Tárnok között, a Budapest felé vezető oldalon.

Lassulni kezdett

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítójának információi szerint egy magyar rendszámú, bérelt Toyota C-HR haladt a belső sávban, amelyben négy külföldi személy ült. Az autó műszaki hiba miatt hirtelen lassulni kezdett, majd a belső sávban megállt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltóság

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Balra rántotta a kormányt

Sajnos a mögötte érkező Citroën Berlingo férfi sofőrje ezt későn vette észre, így hiába rántotta el balra a kormányt, a Citroën a jobb elejével a Toyota bal hátsó részébe csapódott. A Berlingo jobb első futóműve az ütközés következtében kiszakadt, így az autó iranyíthatatlanul tovább sodródott és a belső szalagkorlátnak ütközött.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltóság

Kisbaba is volt a kocsiban

A Citroënben is négyen utaztak, egy házaspár, a kisbabájuk és az egyik nagymama, közülük a jobb első ülésen ülő nagymama beszorult. Az Országos Mentőszolgálat négy mentőautót és egy mentőhelikoptert indított a helyszínre, a rendőrség pedig lezárta ezt a pályaszakaszt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Martonvásári Önkéntes Tűzoltóság

Mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre riasztott martonvásári önkéntes és érdi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult, súlyosan sérült asszonyt a roncsból kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. Az idős nőt mentőhelikopter szállította, a Citroënben utazó házaspárt, a kisbabát, illetve a Toyota bal hátsó utasát pedig mentőautóval vitték kórházba, ők mindannyian szerencsére csak könnyebben sérültek meg.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Gémesi Autómentő Martonvásár

Több kilométere volt a torlódás

A baleset miatt több kilométeres torlódás alakult ki a délutáni csúcsban, amelynek a vége valahol Martonvásár térségében volt, mivel a forgalmat csak a mentőhelikopter felszállása után, de akkor is csak egy sávon tudták engedni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Martonvásári Önkéntes Tűzoltóság