Bár a szülőknek minimális elégtételt jelenthetett, hogy lányuk gyilkosának korábbi, kvázi felmentést érő négy éves börtönbüntetését nemrégiben jogerősen 18-ra módosították, mégis a borsodnádasdi vízgyűjtő aknába dobott K. Csenge családja a történtek óta teljesen romokban hever.

Gyakran kezelik a pszichiátrián

Csenge édesanyja teljesen összetört, amióta három évvel ezelőtt elveszítette a lányát. A 64 éves asszonyt az elmúlt időben többször kezelték a pszichiátrián is, írja a Bors.

Nincs jól

– Nem vagyok túl jól, októberben ismét bekerültem a kórházba, de jelenleg itthon vagyok. Egész nap fekszem, egyszerűen nincs erőm talpon lenni sem. Borzasztó ez az időszak mindenkinek, az egész családom romokban hever. Mióta Csenge nincs, a két másik lányomat is többször megműtötték, de a fiam is annyira depressziós, hogy a munkáját sem tudja elvégezni 49 éves öcsémet tavaly veszítettem el. Ő volt az, aki mindent intézett Csengének, és ő volt az is, aki azonosította – mondta könnyeivel küszködve a Borsnak Róza.

Kapcsolódó: Visszatértek a tett helyszínére: így elevenítették fel a borsodnádasdi gyilkosság végzetes perceit

Az ügy háttere

Mint ismert, K. Csengét a 24 éves B. Roland bántalmazta és dobta be egy vízgyűjtő aknába három évvel ezelőtt Borsodnádasdon. Az elkövetőt első fokon csupán négy és fél év börtönre ítélték, és az előzetesben letöltött idő miatt szabadon is engedték. Mindezt az áldozat édesapjának a tévéből kellett megtudnia. De szeptember 10-én a Debreceni Ítélőtáblán megváltoztatták a döntést, és immár jogerősen 18 évre küldték a rácsok mögé Rolandot.

A végső ítélettel sem elégedett

Csenge édesanyja a végső ítéletet sem tartja elegendőnek, de mint mondta, a gyilkos most legalább ott van, ahol lennie kell. A szörnyű elsőfokú döntés után valamelyest megkönnyebbülés volt ez számukra.

EZ IS ÉRDEKELHET: Borsodnádasdi gyilkosság: sírva könyörgött az áldozat édesanyja, hogy ne engedje el a bíró a vádlottat

Sosem kért bocsánatot

– Roland még az utolsó szó jogán sem fordult oda hozzám, hogy esetleg bocsánatot kérjen. Semmilyen megbánást nem tanúsított akkor sem. A szüleivel novemberben találkoztam össze, amikor visszakaptuk a lányom személyes tárgyait a bíróságon. Ők Roland hátizsákjáért mentek, amiben egyébként egy tapétavágó és egy kés is volt. Úgy álltak ott mellettünk, mintha mi sem történt volna. Ez alaposan felbőszített és kikeltem magamból. Még le is kellett fogni. Fordított esetben én biztos kimentem volna a helyükben. Kiabáltam olyanokat is, amiket nem kellett volna, de egyszerűen kijött belőlem – mesélte a Borsnak az asszony.

Visszakapták Csenge személyes holmijait

– Az anyja ráadásul egy idő után elővette a mobilját és felvette, amiket mondtam neki. Aztán szerencsére kivezették őket az épületből. Végül vissza kaptuk Csenge telefonját, laptopját és egy láncdarabot, amiben még a hajcsomója is benne volt – mondta a lapnak a gyászoló édesanya.

Kiemelt kép: B. Rolandot a bíróságra kísérik