Egy ásóval felnőtt fiára támadó apa miatt hívták ki a rendőröket január 11-én, szerdán délután négy óra előtt néhány perccel egy bakonyi faluba.

Sokat ivott, majd kiabálni kezdett

A 112-es segélyhívót a sértett felesége hívta ki. Az ittasan hazaérkező 65 éves férfi először hangoskodott, majd egy ásóval a fia ház előtt parkoló autóját vette célba. Az ásóval hadonászó férfi fia, ezt látva felszólította, hogy hagyja a járművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A fiára támadt ezután

Ekkor férfi fia ellen fordult. Apja ütését az ásóval ki tudta védeni a sértett, majd dulakodni kezdtek. A kiérkező járőrök a 65 éves férfit elfogták és előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már többször is rátámadt családtagjaira

Nem ez volt az első eset, hogy a családfő rátámadt hozzátartozóira – írja a police.hu 2022. augusztusában már indult ellene eljárás kapcsolati erőszak bűntette miatt. A Veszprémi Rendőrkapitányság előterjesztést tesz az ügyészségnél az távoltartás elrendelésének indítványozására.

Gépek tartották életben a gyermeket

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szeptemberben egy anya támadta meg saját gyermekét Bács-Kiskun megyében. Egy konyhakéssel H. Judit többször megszúrta a mindössze hatéves Fannikát, aki vélhetően ekkor még aludhatott. 

Álmában szúrta fejbe

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az esettel kapcsolatos közleményében azt írta, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint az anya hajnali négykor egy 19 cm pengehosszúságú késsel támadt az ágyban alvó gyermekére, és a fején, valamint a karján is több helyen megszúrta.

Súlyos volt a kislány állapota

A cselekménye folytatásában a lakásban tartózkodó barátja és a nő édesapja akadályozta meg. A kislány súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kislányt meg kellett műteni, sokáig volt súlyos az állapota.

Gépek tartották életben

Fannit egy budapesti kórházban kezelték, ahol az orvosok mindent megtettek a megmentése érdekében. Sokáig gépek tartották életben – erről korábban mi is beszámoltunk.

Az anyja vette nevére a kislányt

Amikor Fanni megszületett, Judit azt iratta az anyakönyvi kivonatba, hogy az apa ismeretlen. Péter ennek ellenére egy ideig látogatta a kislányt, és a korának megfelelő ajándékokat is vitt neki. A pár kapcsolata viszont idővel megromlott, és Judit végül már teljesen elzárkózott a kommunikációtól. „Hiába kértem, hogy tájékoztasson a kislányom fejlődéséről, mindenből kizárt. Lemaradtam Fanni első lépéseiről, az első szavairól. Szeretnék végre ténylegesen az apja lenni a gyermekemnek”.

Az apa nevelné fel

Az, hogy mennyi esélye van Péternek arra, hogy ő nevelhesse fel Fannit számos dologtól függ. Judit letartóztatásban várja a fejleményeket, a büntethetőségét igazságügyi elmeorvosi szakértő vizsgálja. Az biztos, hogy nem gyakorolhatja majd tovább a szülői felügyeleti jogot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – forrás: police.hu