Egy ismeretlen férfi rontott rá a hódmezővásárhelyi tanyán élő családra. A nagypapát és lányát életveszélyesen megsebesítette, a kisgyermek életét pedig az édesanyja mentette meg. Az ámokfutó egy másik házba is betört.

Rájuk rontott az ismeretlen férfi

A férfi Szegedről érkezett, és nem is ismerte a hódmezővásárhelyi tanyavilágban élő család három tagját, ismeretlenül rájuk rúgta az ajtót a hajnali órákban. Az embertelen zajra először a nagypapa ébredt fel, akinek a férfi azonnal nekiesett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyermekét védte

A testén és a nyakán is megszúrta a támadója, ahogyan az apjához siető 31 éves lányát is. Édesanyja és nagypapája sikolyaira szaladt ki az unoka, akire az ámokfutó szintén rá akart támadni, ám súlyosan sérült édesanyja utolsó erejével a lánya elé vetette magát, és megvédte a bekattant késestől a gyermekét. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betört egy másik házba

A férfi ezután kisétált a házból, és tovább állt, egy másik házba is betört, azonban ott nem voltak otthon. Az ott élő férfi életét a szerencse menthette meg, ő ugyanis út közben összefutott a rendőrökkel, akik elmondták, hogy egy ámokfutó késelőt keresnek.

Égett a villany a házban

Mikor belépett volna a házába, akkor vette észre: ég a villany a lakásban, ahova így nem ment be, hanem értesített a zsarukat. Szerencséjére, ugyanis állítólag a késes tartózkodott bent, innen vitték el a rendőrök.

Összefutott a rendőrökkel

„Az ott lakó férfi állítólag csak véletlen futott össze a rendőrökkel, akik keresték a késelőt. Az a terület gyéren lakott, nem túl zsúfolt, így ha így történt, akkor isteni szerencséje volt. Mivel az az őrült három ismeretlenre is rátámadt, biztos, hogy azt a férfit is megtámadta volna, ha a sötétben betoppan” – mondta az egyik környékbeli az eset után.

Életmentő műtéten estek át

A támadás után a nagypápát és lányát életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szegedi klinikán mindkettőjükön életmentő műtétet hajtottak végre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Letartóztatták a támadót

A Szegedi Törvényszék elrendelte a több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított támadó letartóztatását. A bíróság tájékoztatása szerint a gyanúsított éjjel kettő körül berúgta a tanya kapuját, majd egy konyhakéssel az ott lakó idős férfire és a 31 éves lányára támadt, akiket több alkalommal testszerte, illetve nyakon szúrt.

Életfogytiglant is kaphat

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfi akár életfogytiglant is kaphat. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és letartóztatta a támadót. A végzést mindenki tudomásul vette, így az végleges.

Kiemelt kép: illusztráció