Tűz ütött ki vasárnap hajnalban Papadimitriu Athina tahitótfalvai házában. A színésznő azonnal hívta a tűzoltókat, miközben a kazánház lángokban állt. Most sem áram, sem víz nincs a lakásban, a közelben élő lányánál alszik.

Kigyulladt a háza

Vasárnap hajnalban hatalmas zajra ébredt Papadimitriu Athina, majd arra lett figyelmes, hogy ég a háza. A színésznőben azonnal felébredt a túlélési ösztön, és rögtön hívta a 112-t. Három tűzoltó, illetve az egy mentőautó azonnal a segítségére indult, miközben a diszpécser próbálta nyugtatgatni.

„Tűz van”

„Tűz van, tűz van!” – ezt tudta csak kiabálni ijedtében, amikor felvették neki a telefont. Az édesanya már éppen feküdt volna le, amikor a tragikus eset megtörtént. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiugrott az ágyból

„Éreztem, hogy valami nagy baj van, azonnal kiugrottam az ágyból, mentem a hang felé, a folyosót már beborította a füst, de mentem tovább, és ahogy a kazánházba benyitottam, már méteres lángok álltak, mint egy indián máglya” – mondta a színésznő a Borsnak.

Nem tudott mit kezdeni a helyzettel

„Hirtelen azt sem tudtam, mit csináljak, persze, hogy megijedtem, de végig gondoltam, mit tegyek. Tudtam, hogy vizet ilyenkor a bojler miatt nem szabad, mert én is odaveszhetek, de egy ronggyal sem tudtam volna mit kezdeni, így gyorsan visszacsuktam az ajtót”.

Megvizsgálták az orvosok

Athinát a mentőautóban megvizsgálták, amíg a tűzoltók végezték a munkájukat. Elmondása szerint megdicsérték őt a szakemberek azért, hogy visszacsukta az ajtót, mivel a tűz oxigén nélkül maradt, és magától kihunyt, nem terjedt tovább.

Áram és víz nélkül van

„Így is hatalmas a károm, biztosat majd csak a biztosító tud mondani, de cserélni kell a bojlert, a vezetékeket, úgy néz ki, a kazánt is meg mindent, amit a tűz tönkretett, ami a martalékává vált. Most napokig nem lesz áramom, így vizem se” – mondta a színésznő.

A lányánál alszik

Pár éve előrelátó voltam, és építtettem egy téglakályhát, hiszen én a kazánban is fával fűtök, amit most használok is, hogy ne fagyjanak el a csövek, a vezetékek. Szerencsére Elektra lányom három házzal odébb lakik, aludni átmegyek hozzá” – fejtette ki a Borsnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többször elöntötte a víz

A színésznő házat már négyszer öntötte el a víz. A színésznő Tahitótfalván lakik, azt mondja, hogy viszonylag messze van a Dunától, de ennek ellenére, ha megemelkedik a folyó szintje, akkor a házban is feljön a víz.  “Soha nem volt még ekkora a víz, bár alaposan felkészültünk az árra. Kipucoltattam az emésztőt, és biztonságos helyre szállíttattam a biztonságos dolgokat. Először a WC-ben tört fel, aztán betört a házba és egyre csak emelkedett a vízszint” – mondta a színésznő 2013-ban.  Akkora víz volt a házában, hogy már a villanyórát is elérte. Ekkor kikapcsoltatta az áramot. 4 napig éltek víz és áram nélkül.

Ez is érdekelhet

„Megtettem, soha nem fogom megbocsájtani magamnak” – egy évig élt úgy Trokán Péterrel Papadimimitriu Athina, hogy közben más férfiba volt szerelmes, az új szerelem miatt hagyta el lányait is

Kiemelt kép: BPK montázs