Megdöbbentő dolgok történtek vasárnap az M3-as autópályán. Ismeretlen okból egy busz sofőrje elhagyta forgalmi sávját, majd a szalagkorlátról pattant vissza. Ami ezután történt, arra nincsenek szavak.

Nem volt nagy forgalom

Vasárnap délelőtt, viszonylag enyhe forgalom volt az M3-ason. Egy busz egyszer csak minden látható ok nélkül a külső sávból a szalagkorlát felé vette az irányt. Nekiütközött a korlátnak majd visszapattant róla. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamarosan fékezett, majd megállt a sofőr

Könnyen lehet, hogy a sofőr elbóbiskolt, ezért ment a szalagkorlátnak a busszal. Miután az eset megtörtént, a busz egy rövid időre visszatért a külső forgalmi sávba. Néhány méter múlva a buszsofőr kitette az irányjelzőt, és lehúzódott a leálló sávba.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiszállt a buszsofőr

A buszvezető felkapcsolta a vészjelzőt, majd leállította a járművet. Kinyitotta ajtaját, kiszállt, majd megnézte, milyen mértékű kár keletkezett a buszba. Ezt követően felnyitotta a csomagtér ajtaját.

Ekkor jött a meglepetés

A csomagtérből kinyúlt egy láb, majd egy másik is. A csomagtérben ugyanis egy személy utazott, aki felült és felvette a cipőjét. Két utas leszállt, hogy megnézze, mi történik.

Gyorsan visszaszállt mindenki

Az utasok ahogy leszálltak, szálltak is vissza. A csomagtérben utazó utas ekkor már kimászott, és felszállt a buszra a sofőr mögött. Ezt követően a sofőr becsukta a jármű ajtaját.

Tovább indultak

A buszsofőr visszaült a helyére, a váltó-sofőr pedig beült az őt megillető székbe a sofőr mellé. Folytatták útjukat, mintha semmi nem történt volna. Az okozott kárt nem jelentették az útkezelő MKIF Zrt., írja a társaság a közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetnek!

Ezt kéri az MKIF Zrt.

Az autópályát kezelő cég azt kéri, hogy mindenki a szabályokat betartva, körültekintően közlekedjen. Ezen kívül mindenkinek felhívják a figyelmét, hogy ott utazzon, ahol szabad. Az esetet már vizsgálja a rendőrség.

Épp folyik egy kapcsolódó razzia a héten

November 6-12. között zajlik a “Truck & Bus” elnevezésű kampány. A ROADPOL szervezte akció keretein belül a tagállamokban, így hazánkban is elsősorban a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott ellenőrzésén dolgoznak. Főként azt vizsgálják az egyenruhások, hogy betartják-e a vezetési és pihenőidőket a sofőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esetről készült videó

Kiemelt kép: a balesetről készült videó egy képkockája – Forrás: MKIF Zrt.