Nyaralás közben kapták el a rendőrök azt a szlovák állampolgárságú férfit, aki halálra gázolt a Nógrád megyei Nagyorosziban egy 18 éves fiút. A cserbenhagyó egy 29 éves szlovák állampolgár.

Gázolás Nagyorosziban

Amint arról a Kékevillogó.hu is beszámolt, halálra gázoltak szerdán hajnalban egy fiatal férfit Nagyorosziban. Az fiatalembert órákkal az eset után találta meg egy sofőr, aki azonnal vészfékezett és a segítéségre sietett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Még életben volt

A szemtanú állítása szerint a súlyos sérüléseket szenvedett áldozat még életben volt, amikor kiszállt a kocsiból. A férfi azonnal értesítette a rendőröket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Küzdöttek érte

Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték a fiatal ellátását és újraélesztését. Hosszú percekig próbálték megmenteni és stabilizálni az állapotát, ám az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentősök érkezése után nem sokkal később elhunyt.

Napokig keresték a gázolót

A rendőrök napokig keresték a gázoltót, aki segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt. Szombat azonban elfogták és előállították a 29 éves szlovák állampolgárságú férfit, akit gyanúsítottként kihallgattak, majd őrizetbe vettek.

Nyaralni ment

A férfi éjjel ütötte el B. Krisztiánt, de ahelyett, hogy megállt volna, továbbhajtott. A Blikk azt írja, az autót eldugta valahol, ő pedig, mint aki jól végezte dolgát, csatlakozott a barátnőjéhez, hogy együtt nyaraljanak.

Hazakísérte egyik barátját

Krisztián a balesettől mind­össze 150 méterre lakott, édesanyjával, nevelőapjával és kistestvérével. Szülei Erdélyben nyaraltak, a fiú pedig barátai bulizott a családi házba. krisztián hazakísérte egyik barátját, amikor hazafelé ment, akkor történt a tragédia.

Az interneten látták a balesetet

„A párom az interneten látta, hogy elgázoltak valakit, de mivel nem a fiam nevét írták, picit megnyugodtam. A társamnak azonban valamiért nagyon rossz érzése volt. Még én nyugtattam, de aztán jött a telefon, hogy mégis őt gázolták halálra. Azonnal autóba ültünk és jöttünk, mint az őrült – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya.

Tévesen azonosították az áldozatot

Krisztiánon a gázolás olyan fejsérüléseket okozott, hogy az először érkezők tévesen azonosították az áldozatot. Emiatt egy 23 éves férfi édesanyját értesítették, aki teljesen sokkos állapotba került, kiszaladt a buszmegállóhoz.

Az édesanya állította, hogy nem az ő fia az áldozat

Ádám édesanyja mintegy hét-nyolc méteres távolságból tekintette meg az áldozatot, de egyértelműen felismerte, nem az ő gyermeke fekszik ott. Alig fél órával később Ádám is jelentkezett, hogy él, külföldön tartózkodik.

A Balatonra készült

„Rettentően sajnálom őt is, szörnyű lehet, amin keresztülment, mire kiderült az igazság. Nekünk meg marad a mérhetetlen fájdalom és az űr, amit a fiam hagyott maga után. Nagyon megbízható gyerek volt, ezért is mertem itt hagyni egyedül. Úgy volt, hogy a Balatonra megy a barátaival, csak előtte dolgozik kicsit, hogy legyen pénze” – mondta Krisztián édesanyja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a gázolás után – Forrás: police.hu