Az eset csütörtök este nyolckor történt New Yorkban. A felvételen jól látszik, ahogy a család sétál az utcán, majd odarohan egy férfi és autóba tuszkolja a gyermeket. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Az anyukája mellől kapták fel

A nyílt utcán raboltak el egy 5 éves kisfiút az édesanyja mellől New Yorkban – írja a brit BBC. Az eset csütörtök este 8 órakor történt Queensben, egy térfigyelőkamera mindent rögzített. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiugrott az autóból a gyermekrabló

A felvételen látni, ahogy a család együtt sétál, a kisfiú egy kicsit előrébb szalad, amikor kiugrott a a járda szélén parkoló kocsiból egy férfi, odarohan a gyerekhez, felkapja és beteszi az autóba.

Letartóztatták a férfit

Az anya és másik két gyereke rohant utánuk, a kisfiút végül sikerült kiszedni a kocsiból az ablakon át. A gyerek nem sérült meg, a rendőrség egy 24 éves férfit tartóztatott le, emberrablási kísérlettel gyanúsítják.

Nem hitte el, hogy ilyen megtörténhet

Az anyuka később azt nyilatkozta a tévétársaságoknak, nem hitte el, hogy ez velük történik. Folyamatosan kiabált, a járókelők is segítettek neki, a rendőrséget egy nő hívta.

Emberrablás Budapesten is

Sajnos Magyarországon is történnek emberrablások. Az elsők között számoltunk be arról itt a Kékvillogó.hu hírportálon, hogy budapesti lakásánál vertek össze egy férfit, majd autóba tuszkolták, és egy műhelybe vitték, ahol eltörték lábát és több más csontját. Az emberrablók húszmillió forintot követeltek.

Gyermekrablás Debrecenben

Egy évvel ezelőtt, szintén az elsők között a Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy eltűnt egy apa és két gyermeke Debrecenben egy élményparkban és nagy erőkkel keresik őket. A testvérpár édesanyja állítja, hogy a gyerekeit elrabolták tőle. Később kiderült, az édesapa vitte magával a gyerekeket, csak erről nem szólt a volt feleségének.

Sok gyermek tűnik el Európában

Különböző visszaélések, erőszak, elhanyagolás, családi konfliktusok, vagy pedig a szegénység miatt évente több ezer gyerek tűnik el Európában. Új elemként évente növekszik, és már jelentősnek mondható azon gyerekek száma, akik a migrációs útvonalon tűnnek el. Pontos, összesített adatok nincsenek, azonban egy civil szervezet, a Missing Children Europe 2014 óta évről-évre összegyűjti és közreadja az európai országok erre a célra fenntartott forródrótjainak adatait.

Vannak, akik soha sem kerülnek elő

Egy emberrablás nemcsak az áldozat számára jelent borzalmas megpróbáltatást, hanem a családtagok számára is, akik nem tudják, viszontláthatják-e valaha is eltűnt szeretteiket. Ha ráadásul egy gyermek eltűnéséről van szó, az talán még nagyobb tragédiát jelent. Csak az Egyesült Államokban körülbelül 70 gyereket rabolnak el naponta, és évente mintegy 800 000 eltűnt személyt jelentenek. Magyarországon évente körülbelül 20–25 ezer személy eltűnését jelentik be, nagyrészük 18 év alatti. Közülük sokszázan sosem kerülnek elő. Azok közül pedig, akik előkerülnek, néhányan hátborzongató eseményekről számolnak be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az amerikai esetről

Kiemelt kép: részlet a videóból