Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt tűz volt egy munkásszállóként működő budapesti 8. kerületi épület második emeletén a Koszorú utcában vasárnapra virradóra, a lángok a tetőszerkezetet és a szomszédos épület tűzfalát is elérték.

Kiürítették az épületeket

Az érintett épületeket kiürítették, több ember a tetőre menekült – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján vasárnap. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

A tájékoztatás szerint a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, nyolc vízsugárral elfojtották a lángokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

A tetőről négy embert hoztak le

A tetőről négy embert hoztak le. Az égő tetőszerkezet alatti lakásból egy orvosi palackot és egy gázpalackot kihoztak.

Féltékeny férfi gyújthatta fel

A Tények információi szerint a tűz nem a véletlen vagy baleset műve volt, úgy tudják egy féltékeny férfi gyújthatta fel hajnali kettő körül, úgy tudják ott él a barátnője. Kitört a pánik, több tucat ember futott ki az utcára. A szomszédos házból is ki kellett terelni a lakókat, mert félő volt, hogy átterjednek a lángok.

A szemközti épületből végignézték

A lángoló épülettel szembeni anyaotthonból végignézték, ahogy menekülnek az emberek. A Tények információi szerint szándékosság állhat a háttérben, állítólag egy féltékeny férfi gyújtotta fel az épületet, a rendőrség pedig néhány óra alatt el is fogott egy férfit, akinek köze lehet a gyújtogatáshoz.

Elfogtak egy 35 éves férfit

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője is elmondta a Tényeknek, hogy felmerült az idegenkezűség gyanúja, a rendőrség látókörébe pedig bekerült egy 35 éves férfi, akit a reggeli órákban a Szigony utcában el is fogtak.

Őrizetbe vették

A férfi az elfogást követően előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, ellene közveszély okozás bűntette miatt indult nyomozás. A rendőrség őrizetbe vette a férfit.

Nem sérült meg senki

A tűzoltóknak egyébként hosszú órákban telt, mire sikerült megfékezniük a lángokat, az FKI szóvivője elmondta, hogy személyi sérülés szerencsére nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Tények riportja itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: TV2 Tények