Több helyen okoztak károkat a további hétvégi zivatarok – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-t.

Rengeteg hívás érkezett Pest megyéből

Mukics Dániel elmondta: országszerte riasztották a tűzoltókat a viharral összefüggésben, többségében letört faágak, kicsavart fák miatt. A legtöbb hívást Budapesten és Pest megyében kapták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Villámárvíz Somogy megyében

A Somogy megyei Kercseligeten villámárvíz is kialakult, emiatt néhány lakóház lakhatatlanná vált. Az ott élők rokonokhoz mentek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Épületkárok

A szóvivő tájékoztatása szerint eddig 21 épületkárról érkezett bejelentés. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón egy családi ház tetejét rongálta meg a szél. Emellett több helyen  – a Pest megyei Veresegyházon, Dabason és a Fejér megyei Kápolnásnyéken – villámcsapás okozott károkat. Dabason és Kápolnásnyéken a ház tetőszerkezete is kigyulladt a villámcsapás következtében. Több helyen beázott pincék miatt riasztották a tűzoltókat.

Figyeljük a figyelmeztetéseket

Mukics Dániel ismét azt kérte, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait.

Riasztások

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap ismét első-, és másodfokú riasztásokat, figyelmeztetéseket adott ki a felhőszakadás, valamint a zivatar veszélye miatt is.

Pincék áramtalanítása

Az OKF szóvivője kiemelte: ahol kiadták a felhőszakadás miatti riasztásokat, javasolt a pincéket áramtalanítani, továbbá minden olyan tárgyat, amelyekben a víz kárt tehet, felvinni a pincéből.

Ha hömpölyög a víz

Felhívta a figyelmet a villámárvíz veszélyére is. Ahol hömpölyög a víz az utcán, ajánlott kerülni. Emlékeztetett arra, hogy néhány centiméteres víz is képes ledönteni az embert a lábáról, míg a térdig érő vízfolyás autókat is elsodorhat.

Kocsival ne

Gépkocsival azért sem tanácsos áthajtani a hömpölygő vízen, mert ha az autó légszűrőjébe víz került, tönkremegy és a jármű leáll – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik