A halottasházban tudott elbúcsúzni fiától az az apa, aki jelenleg a tököli börtönben ül. A 7 éves Kálmánka két hete fulladt bele a karcagi strand gyógymedencéjébe. A kisfiút roma szokások szerint, fehér koporsóban helyezték végső nyugalomba.

Tragédia Karcagon

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, két héttel ezelőtt belefulladt a karcagi strand egyik medencéjébe egy 7 éves kisfiú. A tragédia akkor történt, amikor a gyereket családja egyedül hagyta a vízbe. A kisfiú édesanyjával és annak új párjával volt a strandon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Magára hagyták a kisfiút

A kisfiú édesanyja és annak új párja a büfébe mentek. Kálmánka ezután a sekély vizű medencéből átment a gyógymedencébe. A gyereket egy fiatal férfi húzta ki a vízből, a helyszínre hiába érkezett mentihelikopter is, a kisfiú életét már nem tudták megmenteni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresték a gyereket a szülők

„A bejáratnál a 14 éven aluli gyerekeket csak szülői felügyelettel engedjük be. Sajnos itt a szülői felügyelet nem volt meg. Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – mondta a tragédia után Andrási István, az Akácliget Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.

Az apa börtönben van

„A fiam jelenleg a tököli börtönben ül kisebb bűncselekményekért! Könyörögve kérem a döntéshozókat, engedjék meg a fiamnak, hogy ezekre a nehéz napokra kijöjjön és elbúcsúzhasson a gyerekétől. Szeretné még utoljára látni” – mondta a tragédia után Borsnak a kisfiú nagymamamája.

Engedélyezték a búcsút

Végül a Büntetés-végrehajtási intézet engedélyezte, hogy az édesapa elbúcsúzhasson a tragikus körülmények közt elhunyt Kálmánkától.

A halottasházban búcsúzott

„A fiamat a temetés előtti napon Tökölről Karcagra szállították, hogy a halottasházban elbúcsúzhasson Kálmánkától. Mi nem is tudtunk róla, hogy idehozzák, pedig odamentünk volna, hogy támogassuk a fájdalmában. A gyászunk nem enyhül, talán nem is fog soha” – mondta a Borsnak Eszter, az elhunyt kisfiú nagymamája.

Hálás a börtön vezetőségének

A gyászoló édesapa senkit nem hibáztat a tragédia miatt, és hálás az égieknek és a börtön vezetőségének, hogy végső búcsút vehetett a kisfiától.

Imádkozik elhunyt kisfiáért

„Kálmánban van némi hiányérzet, hogy magán a temetésen nem vehetett részt, de amikor telefonon beszéltünk, azt mondta, hogy a kérelmét legalább részben támogatta a börtönparancsnoka. A fiam azt mondta, ennyi kedvezményt kapott, ezt kell elfogadnia. A rácsok mögött pedig lesz ideje Kálmánkáért imádkozni!” – tette hozzá az asszony.

Hófehér koporsóban temették el

A kisfiú szeptemberben ment volna második osztályba. A család szerint igazi eleven gyerek volt. Elképzelni sem tudják, milyen életünk lesz nélküle. Kálmánkát, roma szokás szerint, hófehér koporsóban helyezték végső nyugalomra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció