Amint arról az elsők között a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, paplanba csavart csecsemőt talált egy házaspár az egyik buszmegállóban Fonyódon még kedden. A látványon még a sokat látott mentősök is meghatódtak, szerdán pedig érkezett a hír, hogy az anya, aki a buszmegállóban hagyta a gyermekét, a nyolc fokos hidegben, feladata magát. Mostanra pedig az is kiderült, hogy a kislányt a siófoki kórház dolgozói Őszi Nórának nevezték el.

Alig félórás volt a baba

Az újszülöttre – aki alig félórás lehetett – egy magyar agarat és egy ausztrál terriert sétáltató pár talált rá Fonyódon. Vörös István és kedvese a Bartók Béla utcai buszmegálló mellett elhaladva lettek figyelmesek a nyöszörgésre, ami egy rongykupacból érkezett. Először azt gondolták, hogy egy kisállatot hallanak, ám közelebb érve észrevették, egy csecsemőre bukkantak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Teljesen be volt takarva a kis feje

„Teljesen be volt takarva a feje, az arca, szakszerűen volt ellátva. Látszott, hogy aki betakarta, tudta mit csinál. Biztos vagyok benne, hogy nem akarta, hogy megfulladjon a baba, aki egyébként anyaszült meztelen volt, egy bordó törölközőbe és egy kék gyerekplédbe volt bebugyolálva” – mondta Vörös István a sonline.hu-nak. István párja azonnal értesítette a 112-t, miközben pedig a központtal beszélt, arra kérte a párját, hogy vegye fel a kicsit a földről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kapcsolódó:

Egészséges

„A baba azonnal elhallgatott. Amikor az arcáról elhúztuk a kis kéztörlőt, láttuk, hogy pirospozsgás, egészséges, ám a hideg miatt újra sírni kezdett, így vissza takartuk” – mondta a férfi, akinek még az is eszébe jutott, hogy körülnézzen, hátha valahol látja a szülőket, ám nem volt senki a környéken.

Fel sem fogták hirtelen, mi történik

„Az ember szinte nem is fogja fel, hogy mi történik vele egy ilyen helyzetben. Mindig felemelő érzéssel töltött el, ha kisbabát vettem a kezembe. Nagy gyerekeim vannak már, egy kicsit felelevenedtek az emlékek” – mondta Vörös István lapnak, aki az eset előtt két órával köszönt el nagylányától, aki Székesfehérvárra utazott tanulmányai miatt.

Eljátszott a gondolattal

„Amikor a nagylányom elutazott, kicsit úgy éreztük magunkat, mint az egyedül hagyott idős emberek, erre két órán belül találtunk egy csecsemőt” – elevenítette fel a férfi a részleteket, sőt még azzal a gondolattal is eljátszott, hogy szívesen felnevelné a picit, ám végül úgy döntött, lelkileg nem sodorhatja bele magát a történetbe, ezért úgy határoztak, nem látogatják meg a kislány a siófoki kórházban.

Hamar odaértek a mentősök

„A rendőrök és a mentősök pillanatokon belül kiérkeztek a helyszínre, sokan lettünk. Néhányan tettek egy-két finom megjegyzést az anyukára, ám én úgy vagyok vele, hogy nem ítélem el, nem tudom, mi állt a háttérben. Felajánlották, hogy adjunk mi nevet a kislánynak, ám nem szerettünk volna e képpen kötődni hozzá, ezért a többiekre bíztuk a lehetőség kihasználását. Úgy tudom, a siófoki kórházban azonnal elnevezték: Őszi Nórának hívják” – mondta Vörös István, aki még mindig az eset hatása alatt van.

Ebben a buszmegállóban találták meg a babát

Forrás: police.hu

Feladta magát a nő

A kislány anyja, L. Marianna október 13-án feladta magát a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol a nyomozók emberölés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Évekig börtönben maradhat.

Apukák voltak a mentős dolgozók

A mentőszolgálat arról is beszámolt, hogy buszmegállóba, a helyszínre érkező mentősök mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke.

Meghatódtak a mentősök

„Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, az életmegmentésben résztvevőknek gratulálunk” – írja az Országos Mentőszolgálat.

Júniusban Budapesten hagytak egy csecsemőt

Újszülött elhelyezését jelezte a budapesti Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet babamentő inkubátora idén júniusban. A kisfiú 2800 grammos, az orvosi vizsgálatok alapján egészséges, gondos ápolásban részesült. Az egészségügyi dolgozók Martinnak nevezték el. 

Hatvanban is otthagytak egy csecsemőt

Tavaly júliusban szintén egy egészséges csecsemőt helyeztek el a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet babamentő inkubátorában. A kisfiú Nyári Csaba nevet kapta, aki 4350 grammal és 56 centivel született. A kórház akkori beszámolója szerint a kisfiú egészségesen jött a világra. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay