Tizenegy év fegyházra Ítélte jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a gyöngyösi ápolónőt, aki morfinos inzulinnal akarta megölni az anyját. A nőt végleg eltiltották a foglalkozásától, és feltételesen sem bocsátható szabadlábra. Katalin édesanyját nagymamája ápolta, a nyomozás során felmerült, hogy az ápolónő nem akarta gondozni súlyos beteg anyját, miután a nagymamája elhunyt.

Áthelyeztette az édesanyját

Cs. Józsefné 2021 augusztusában került a pszichiátriai osztályra, majd közel két hónap múlva a lánya külön kérésére áthelyezték a belgyógyászatra, ahol ő is dolgozott. Az ügyészség szerint Katalin elhatározta, hogy megöli az anyját, ezért kizárólag orvosi utasításra beadható, külön, zárható szekrényben tárolt morfint szerzett arra hivatkozva, hogy a szerre egy másik betegnek van szüksége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Túladagolta a gyógyszert

 A vádlott 2021 szeptemberében, amikor ügyeletesként dolgozott morfint, inzulint és más gyógyszerszármazékok keverékével infúzió útján beadva megpróbálta túladagolni beteg édesanyját azért, hogy meghaljon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyes állapotba került

A szerencsétlen nő súlyos, életveszélyes állapotba került, és az életét kizárólag a kórház intenzív osztályán végzett gyors beavatkozás és az azt követő többhetes kezelés mentette meg.

Nem emlékszik rá

„Nem emlékszem, hogy beadtam édesanyámnak infúziót vagy gyógyszert. Nem emlékszem másra, mert nagyon fájt a fejem. Nem tudom, mikor került édesanyám arra az osztályra, ahol én dolgoztam. Amikor idehozták, már iszonyatosan fájt a fejem… napokig” – így fogalmazott korábbi vallomásában a 41 éves nő, aki két évtizedig dolgozott a gyöngyösi intézményben.

Elmegyógyintézetbe került

„Miután a kórház igazgatóhelyettese feljelentett, elmegyógyító intézetbe kerültem Budapestre, de két hónap vizsgálás után szabadon engedtek. Távoltartást sem rendeltek el, így végre felvehettük a kapcsolatot, innentől kezdve minden nap beszéltünk telefonon. Tudta, hogy mivel vádolnak, de nem gondolta, hogy meg akartam ölni, nem haragudott rám.” – mondta az eset után az ápolónő.

Jó nővérnek tartották

A nő kollégáit tanúként hallgatták meg. A gyöngyösi kórház belgyógyászati osztály endokrinológus adjunktusa, egyben az intézmény orvosigazgató-helyettese is megszólalt, majd egy belgyógyász szakorvosnő és a bűncselekmény idején éppen ügyeletes fiatal orvos következett. Mindnyájan arról számoltak be, hogy az előre kitervelt emberölés kísérletével vádolt Katalint nagyon jó nővérnek tartották, aki mindig odafigyelt a betegekre.

Felmerült, hogy hamisította az eredményeket

Az orvosok azt mondták, hogy mivel nem látták indokoltnak a nővér édesanyjának áthelyezését, rövid időn belül Katalin visszatért egy olyan EKG-eredménnyel, ami sokkal súlyosabb szívbetegséget mutatott annál, mint amilyet a doktor tapasztalt az idős asszonynál. Felmerült, hogy a nő meghamisította a leletet, hogy elérje a célját. A második tanú kérdésre kibökte: nem szabályosan tárolták a morfium egy részét, így férhetett hozzá a nő engedély nélkül.

Azt mondta másnak adta be

Azt állította, hogy a morfint – engedély nélkül – beadta egy másik betegnek, hogy megmentse az életét. Egy másik orvostól viszont visszajutott hozzá, hogy a nő állítólag azt mondta, „vagy ti ölitek meg az anyámat, vagy én fogom”, illetve a morfin ellenszere is szóba került. Ekkor merült fel benne, hogy az ampullát valójában az anyjának adhatta be. Most tizenegy év fegyházra ítélték az egykori nővért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket. 

Kiemelt kép: gyöngyösi kórház