Előzés záróvonalon, kanyarodás kézben tartott telefonnal, vezetés és utazás biztonsági öv nélkül. Az elmúlt hetekben több szabálytalanul közlekedő járművezetőről készítettek felvételt a drónnal közúti ellenőrzéseket végző rendőrök Békés megyében.

Drónnal ellenőriztek

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztálya 2022 szeptemberében többször ellenőrizte drónnal a megye útjain közlekedőket. Az eszköz számos szabálytalanságot rögzített. Volt olyan autós, aki záróvonalnál több járművet előzött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mobilozás, biztonsági öv hiánya

Más kézben tartott mobiltelefont használt úgy, hogy közben kanyarodott. Voltak, akik az „Állj!” Elsőbbségadás kötelező!” táblánál nem álltak meg és olyanokról is készültek felvételek, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezt kéri a rendőrség

A szabálytalanság nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy tartsák be az előírásokat! Ősszel, illetve a tél közeledtével ráadásul egyre többet kell sötétben, szürkületben közlekedni, illetve gyakrabban lesz esős, ködös az idő.

Legyenek mindig figyelmesek

A járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a változó útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz. Ne csak akkor lassítsanak, ha látják, hogy közúti ellenőrzés, sebességmérés van! Legyenek mindig figyelmesek, tartsák be a sebességhatárokat, illetve ha szükséges, mert nem lehet jól látni, vagy csúszós az út, menjenek a megengedettnél lassabban! Ne előzzenek tilosban, illetve ha elsőbbséget kell adniuk, legyenek nagyon körültekintőek!

A biztonsági öv fontossága

A biztonsági övet, gyermekeknél a magasságnak, életkornak megfelelő biztonsági gyermekülést, magasítót pedig mindig használják, hiszen egy esetleges balesetnél csökkentheti a sérülés súlyosságát! Vezetés közben ne használjanak kézben tartott mobiltelefont, mert elvonja a figyelmüket, illetve a vezetésben is akadályoz.

Az élet nem visszahívható

Gondoljanak arra, hogy az élet nem visszahívható. Egy csekélynek tűnő szabálytalanság miatt is pillanatok alatt történhet súlyos baleset, vagy akár tragédia, amit utóbb nem lehet meg nem történtté tenni, visszacsinálni.

Felelősség

Mindenkinek előre kell látni a felelősségét és mérlegelni a szabálytalansága lehetséges következményeit. Aki szabálytalankodik, nemcsak magát sodorja veszélybe, hanem a közlekedőpartnereit is, ha balesetet okoz, vétlenek is megsérülhetnek. Legyenek tekintettel egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet