Egy idős férfi eldobta volna életét Budapesten, de a Hívásfogadó Központ munkatársa, a rendőrök és a mentők időben közbeléptek.

Elkeseredett hívás

A Miskolci Hívásfogadó Központba 2022. március 31-én hajnalban érkezett hívás. Az elkeseredett telefonáló azt mondta, hogy vonat elé veti magát, ha pedig hívását átkapcsolják a rendőrségre vagy a mentőknek, bontani fogja a vonalat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szóval tartották

Az operátor több mint fél órán keresztül szóval tartotta a férfit, akitől a keresztnevét sikerült megtudnia, azt, hogy 70 éves, és hogy valahol a 17. kerületben, a vasút közelében tartózkodik.

Megtalálták a bácsit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai ennyi információ alapján annyira leszűkítették a betelefonáló lehetséges személyét, hogy a 17. kerületi rendőröket már konkrét címre tudták irányítani. Az idős, zavartan viselkedő férfihoz mentőt hívtak, akik kórházba vitték.

Pár hete egy 20 éves fiú akarta eldobni az életét

A Kékvillogó számolt be róla néhány héttel ezelőtt, hogy egy 20 éves fiatal fiú le akart ugrani a Kőröshegyi völgyhídról. A portál azt írta: a segítség még éppen időben érkezett.

Bejelentés érkezett

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. március 4-én 11 órakor a Kőrőshegyi völgyhídról érkezett bejelentést, mely szerint az M7-es autópálya jobb oldalán, a szalagkorlát mögött Fonyód irányába gyalogolt egy férfi. 

Perceken belül a helyszínen

A balatonvilágosi autópályarendőrök percek alatt a helyszínre értek, de hiába kérdezték, a fiatal nem válaszolt az egyenruhásoknak. Lépteit némán szaporázva a hídon átgyalogolt, ahol végül leült, számolt be róla akkor a police.hu.

Véget akart vetni az életének

Ekkor okmányait ugyan átadta a rendőröknek, de amikor öngyilkossági szándékáról kérdezték őt, fejével csak igenlően biccentve felelt.

Elkerülték a tragédiát

A járőrök értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a 20 éves halászteleki lakost a helyszínen megvizsgálták, majd kórházba szállították.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!