A műszaki hiba és a viharos szél patthelyzetbe sodorták a hajóvezetőt, az egyenruhások a legjobbkor érkeztek a helyszínre.

Meghibásodott motor

A balatonfüredi vízirendőrök 2022. július 8-án délután, a II. fokú viharjelzés során a város előtti vízterületen járőröztek, amikor egy meghibásodott motor miatt mozgásképtelenné vált vitorlás utasai a segítségüket kérték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudtak a partra jutni

A viharos szélben nem tudtak volna biztonságban partra jutni, ezért az egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a hajót – fedélzetén két bajba jutott gyermekkel és három felnőttel együtt – épségben a balatonfüredi kikötőbe vontatta.

A szabályok betartása

Vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat. Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.

Tilos fürödni

Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Viharjelzés

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek.

Erre hívják fel a figyelmet

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Pár hete egy 78 éves férfi fulladt bele a Balatonba

A Balatonon sajnos évről évre több a tragédia, pár héttel ezelőtt egy 78 éves férfi fulladt bele a Balatonba, erről itt, a Kékvillogó oldalán is hírt adtunk.

Kapcsolódó:

Belefulladt a Balatonba egy 78 éves budapesti férfi, az egyik siófoki strandnál találtak rá

Holttest a vízen

Mint megírtuk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, hogy Siófokon, a Móricz Zsigmond utcai strandnál, a parttól mintegy 200 méterre egy holttest lebeg a víz felszínén

Rosszul lehetett a vízben

A halott férfi partra emelésében a tűzoltók segédkeztek. A férfi pár órával korábban úszni indult, de vélhetően rosszul lett, ez vezethetett a halálához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu