Budapesten vendégeskedő világsztárokat is védett Curtis testvére. Sz. Lajost tegnap vették őrizetbe, két másik társával együtt köze lehet Katzenbach Imre eltűnéséhez. Tavaly derült ki, hogy az MTK volt focistáját 11 évvel ezelőtt meggyilkolták, azután pedig elásták.

Egy biztonsági cégnél dolgoznak

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, kedden három embert fogtak el Katzenbach Imre meggyilkolásával kapcsolatban. Mindhárman az egyik biztonsági cég munkatársai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Curtis testvére az egyik

L. Istvánt a Ferihegyi repülőtérről vezették el a nyomozók, a másik két személyt pedig az otthonukban vették őrizetbe. Egyikük nem más, mint Széki Attila, azaz Curtis testvére, Sz. Lajos.

3 szervezet vett részt

A három férfit nagyszabású akcióban fogták el, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Terrorelhárító Központ munkatársai is. Az akcióban a TEK vezetője, Hajdú János is személyesen vett részt.

Elfogás – Forrás: police.hu

Ketten gyilkolhattak

A Nemzeti Nyomozó Iroda tegnap közölte: Sz. Lajost és L. Istvánt a gyilkosság elkövetésével gyanúsítják, harmadik társukat, H. Lászlót pedig felbujtással. Sz. Lajos és L. István meggyilkolták, majd elásták Katzenbach Imrét.

Világsztárokat kísért

Curtis bátyja, Sz. Lajos egy biztonsági szolgálat tagjaként világhírű sztárok sokaságát kísérte budapesti látogatásuk során – írja a Blikk.

Terence Hillt is védte

Köztük Terence Hill oldalán is feltűnt, máskor pedig a brazil labdazsonglőr, Ronaldinho mellett látható, de ugyanígy kísért egy másik híres labdarúgót, a spanyol válogatott és az FC Barcelona kiválóságát, Puyolt. 

L. István kidobóként dolgozott

L. Istvánt korábban az éjszakai életben is jól ismerték, kidobóként tevékenykedett. A férfi ellen több eljárás is indult régebben, egyszer például jogszerűtlen eszközökkel próbált távol tartani taxisokat a repülőtértől.

Előterjesztették a letartóztatásukat

Mindhárom személyt a Nemzeti Nyomozó Iroda őrizetbe vette, illetve előterjesztést tett letartóztatásukra a nyomozás felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészségnek.

2009-ben tűnt el

A 17. kerületi otthonából 2009. szeptember 28-án eltűnt Katzenbach Imre maradványait tavaly október 23-án találták meg Baranyajenő térségében. Az egykori sportoló az egyik főszereplője volt az eltűnése időszakában kirobbant Eclipse-botránynak. A milliárdos adócsalás miatt felszámolt céghez köthető vállalkozások ügyvezetőjeként, tettestársaihoz hasonlóan rá is több éves börtönbüntetés várt.

Megszólaltak a tanúk

Az ügyben állítólag több tanú is megszólalt a rendőröknek. Ők azt mondták, hogy a volt focistát H. Attila csalta a vadásztelkére, ahol Sz. Lajos és L. István a férfit meggyilkolták, majd elásták. A PestiSrácok szerint a valódi megbízó a negyedik férfi, H. László volt. Állítólag a focistának azért kellett meghalnia, nehogy kipakoljon a milliárdos bűncselekmény-sorozatról, az Eclipse-botrányról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az ügy gyanúsítottjainak elfogása – Forrás: police.hu