A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Facebook-oldalára került ki egy kissé szórakoztató videó. A felvételeken az látszik, ahogy a munkatársaik egy küzdelemben vettek részt: egy kecskét próbáltak meg befogni. Videó a cikkben!

Szerdán érkezett a bejelentés

A MKIF diszpécseréhez érkezett bejelentés, hogy az autópályán egy kecske kószál. Ő azonnal értesítette az útellenőr kollégákat, akik a lehető leggyorsabban elkapták a menekülő négylábút, ami fontos volt, hiszen óránként átlagosan 1500 jármű használja a sztrádát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrökre is szükség volt

A sztrádán – amíg zajlott a kecskementés – a rendőrök terelték el a forgalmat. Ahogy a videón is látszik a pihenőhelyre terelték el az autósokat. A közutasoknak pedig sikerült elkapni az állatot.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudni, kié volt a jószág

A kecskét ugyan sikerült befogni, de nem térhetett haza, mert nem tudják, hogy honnan szökött meg azállat.  A közutasok befogadták volna az állatot, de egy helyi gazda jelezte, szívesen befogadja az elkóborolt kecskebakot.

Így mentették meg a kecskét

Márciusban hattyú landolt

A Magyar Közút tavasszal tett közzé egy videót, hogy az M1-es autópálya komáromi mérnökségi szakaszán, a 125-ös kilométerszelvénynél egyszer csak egy gyönyörű hattyú repült be a kamera látóterébe. A madár nem kért leszállási engedélyt, de így is letette magát a pályán.

Szerencsés egy madár volt

A kamionosok, autósok hihetetlenül figyelmesek voltak és mindent megtettek, nehogy elgázolják az állatot. A történet végül abszolút happy end lett, nem lett baleset, ugyanis pont arra járt a Magyar Közút egyik munkatársa és segített kiterelni a bajba jutott hattyút, aki aztán biztonságban, a szántóföldeken battyogott tovább.

Videó a hattyúról

Januárban az M0-s autóúton jelent meg egy váratlan vendég

Szintén a Magyar Közút rakott ki egy videót, hogy egy hattyú sétál az M0-s autóúton. Szerencsére ahogyan a felvételeken is látszik, az autósok extrém figyelmesek voltak és nagyon vigyáztak a hattyúra.

Taps is járt a madárnak

A szigetszentmiklósi mérnökségünk útellenőre is azonnal a helyszínre sietett. Mire kiért, addigra megállt két férfi egy furgonnal és a leállósávon próbálták tartani a madarat. A hattyú pedig egyszer csak nekiszaladt, hogy elrepül, erre teljesen megállt a forgalom és nézték, hogy sikerül-e neki és amikor elrepült, volt boldogság, még tapsoltak is az emberek.

Hattyú az autóúton

Kutyát is mentettek már a közutasok

Magyar Közút jászberényi mérnökségének munkatársai épp felújítást előkészítő munkálatokat végeztek a Pusztamonostor-Jászárokszállás összekötő úton, amikor egyikük furcsa, nyüszítő hangokat hallott a szikkasztó árok irányából. A helyszínt tüzetesebben áttekintve egy alig több mint 930 grammos, egy tenyérben is elférő, fekete kiskutyára leltek, sajnos a már élettelen testvére társaságában.

Befogadták az ebet

Az árva kiskutyát a mérnökség befogadta és azóta is gondját viselik az ott dolgozók. A mérnökség kötelékébe tartozó kutyust másnap soron kívül állatorvosi vizsgálatra vitték a közutasok, ahol megállapították, hogy egy egészséges, 4 hetes, 930 gramm súlyú kiskutya gazdái lettek. Széles körű összefogás eredményeként megfelelő eledelekkel, orvosi tanácsra laktózmentes tejjel és a kényelmét szolgáló játékokkal, tárgyakkal látták el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó a kiskutyáról