36 millió forint értékű árukészletet Hegyeshalomnál lefoglalták, mely maszkokat, kesztyűket és műanyag arcvédő pajzsokat is tartalmazott.

Több mint százezer rossz minőségű egészségügyi védőfelszerelést és más hamis terméket találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy szlovák kamionban az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál – adta hírül az MTI.

A 36 millió forint értékű árut lefoglalták – tájékoztatta a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága hétfőn az MTI-t.

A pénzügyőrök az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer) bejelentett adatok alapján választották ki a kamiont, amelyben maszkokat, kesztyűket és műanyag arcvédő pajzsokat találtak.

https://www.facebook.com/NAVprofil/posts/3189773164438907

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet véleménye szerint a felszerelés korántsem felelt meg a minőségi, illetve megfelelőségi előírásoknak, azaz olyan rossz minősége volt, hogy nem nyújtott volna védelmet a fertőzésekkel szemben.

Az egészségügyi védőeszközök mellett akadtak szokásos csempészáruk is, így több mint ezer pár hamis papucs, valamint száz, a híres dán építőjátékból készült szerzői jogvédett figurát tartalmazó nyakláncot és karkötőt is rejtett a kamion.

A pénzügyőrök a védőfelszereléseket átadták a rendőröknek és rossz minőségű termék forgalomba hozatalának gyanúja miatt feljelentést tettek.

A hamis termékeket lefoglalták, így azok nem veszélyeztethetnek senkit, és igyekeznek kideríteni, hogy kik álltak a csalás hátterében.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Kékfény.com