Nem sokon múlott, hogy mega baleset alakuljon ki Vépnél hétfő hajnalban, azonban így is súlyos sérültjei vannak a nem mindennapi esetnek.

Egy Seat személyautó haladt Győr felé az M86-oson hétfő hajnalban, amikor vélhetően a sofőr fáradtsága miatt előbb a jobb oldali padkára hajtott, onnan pedig a szalagkorlátnak, ám a manőver nem ért véget és a kormányt elrántva a belső sávban kötött ki a jármű, ahol ismét szalagkorlátnak ütközött, végül megpördült és a menetiránnyal szemben állt meg az úton – számolt be az esetről a 112 press.hu.

Az igazán hihetetlen események még csak ezután következtek, ugyan is Seatból az akkumulátor kirepült, a jármű lámpái pedig kitörtek, ezért világítás és visszacsillanó felületek nélkül állt a sötétben a belső sávban. Az autót egy fiatal nő vezette, aki a történtek után képes volt kimászni a totálkáros roncsból, és karjaival integetve igyekezett segítséget kérni, illetve megállítani a forgalmat. Állítólag több autó is elhajtott mellette, de egyik sem állt meg segíteni. A nő mobilját elhagyta az ütközéskor, így azzal nem tudott segítséget kérni.

Mire végre megállt egy jó szándékú segítő, akihez odarohant a nő, azonban ekkor érkezett egy szlovák rendszámú Lexus. A Seat sofőrje később azt mondta, olyan volt, mintha a Cobra-11 képsorait látta volna – írja a 112press.

A japán luxusautó vezetője feltehetőleg az út szélére húzódott a leálló járművet látva és besorolt a belső sávba, ahol azonban nekiment a Seat roncsának. A gépjármű vezetője félrerántotta a kormányt, az autó pedig a középső szalagkorlátnak ütközött, majd fejre állt és a levegőbe repült, végül a tetején ért földet.

A hihetetlen sokkot átélő, ám mégis hidegvérű Lexus sofőrje, aki családjával utazott, érezte, hogy az út közepén állva óriási bajban vannak. A fején vérző férfi kimászott a roncsból, felkapott egy fényvisszaverő mellényt, majd a családtagjait hátrahagyva – akik közül a fia súlyos sérüléseket szenvedett, rohanni kezdett Szombathely felé, hogy megállítsa a feléjük tartó járműveket.

A családfő ezzel a hősies és önfeláldozó magatartással megelőzött egy tömegszerencsétlenséget.

A japán gyártmányú autóban utazok horvátországi nyaralásukból tartottak hazafelé. Kocsiban mindenkinek be volt kapcsolva a biztonsági öve, az egyik gyerek súlyos végtagsérülést szenvedett, az édesanya pedig csigolyasérülés gyanújával került kórházba.

Kiemelt kép: helyszíni fotó – Forrás: 112 press