Egy kőbányai tolvajt szeretnének kézre keríteni a fővárosi rendőrök. Az elkövető egy 10. kerületi lakásba ment be a nyitott ajtón keresztül és nem távozott üres kézzel. A történtekről készült videófelvételt ma tették közzé és várják az információkat.

Bement a lakásba a nyitott ajtón

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2023. március 19-én 16:30 és 17:30 között bement egy 10. kerületi lakásba a nyitott ajtón és ellopott egy mobiltelefont. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közzétett felvételek

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, amit ma tettek közzé az egyenruhások – írta a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így segíthet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.​

Besétált a templomba

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a rendőrség néhány hete ugyancsak megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi március 7-én 9 óra körül besétált egy 6. kerületi templomba. 

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból. A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó. A bűntettet kamera rögzítette.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme, a videó

Forrás: rendőrség

Kiemelt kép: illusztráció