Három kenuból tizenketten estek vízbe a Duna visegrádi szakaszán. A vízirendőrök azonnal a helyszínre érkeztek és megkezdték a mentést. Három embernek egy közelben tartózkodó férfi nyújtott segítséget a gumicsónakjával.

Azonnal elkezdték a mentést

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába június 11-én 15 óra 07 perckor érkezett bejelentés, hogy a visegrádi szakaszán kenuk borultak fel és többen a vízbe estek. A helyszínre elsők között érkező rendőrök, a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság beosztottjai azonnal megkezdték a mentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tizenketten estek vízbe

A három felborult kenuból tizenketten estek a vízbe, kilenc embert a vízirendőrök helyeztek biztonságba, három embert pedig egy közelben tartózkodó férfi mentett ki gumicsónakjával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kértek orvosi ellátást

Senki sem sérült meg, a kimentett vízitúrázók nem kértek orvosi ellátást – adta hírül a rendőrség.

A vízbe esett

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy 2022. április 25-én 22 óra 25 perckor riasztották a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőreit, mert valaki a Margit hídról a folyóba esett. A vízirendőrök két percen belül megtalálták a vízben sodródó fiatal nőt, akit a hajóba emeltek, és a partra vittek. 

Kórházba vitték

A mentőszolgálat munkatársai a 18 éves lányt, aki az elsődleges adatok szerint könnyű sérüléseket szenvedett, további ellátásra kórházba vitték.

Szemtanúk hívták a rendőröket

A lány, miután a hídról beesett az erős sodrású vízbe, szemtanúk azonnal kiszúrták, hogy baj van. Ezután értesítették a rendőröket.

Elindultak a helyszínre

„Kint voltunk a szolgálati hajóval a Dunán, amikor szólt az irányítónk, hogy menjünk a Margit hídhoz, mert bejelentés érkezett, miszerint a vízbe került valaki” – mondta a Borsnak Balázs Benedek rendőr főhadnagy, aki azonnal a helyszínre sietett.

Segítségért kiáltott

„Körülbelül két perc alatt ott voltunk, és meg is láttuk a vízben a hölgyet, segítségért kiabált. Mellé álltunk a szolgálati hajóval, és be is emeltük, fél perc sem volt az egész”. A lánynak szerencséje volt, a víz ugyanis ekkor alig 12 fokos volt, így életmentő volt a gyorsaság, és az alig négy perces akció.

Összefüggéstelenül beszélt

„A fiatal hölgy a helyzethez képest jó állapotban volt, mivel tudott kommunikálni. Nyilván meg volt ijedve, összefüggéstelenül beszélt, de ami a legfontosabb, hogy a lehetőségekhez képest jól volt”– mondta a vízirendőr.

A Honvédkórházba vitték

A riadt nőt a Kopaszi-gáthoz vitték, ahol átadták a már ott várakozó mentősöknek, és további ellátásra a Honvédkórházba szállították. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: vízirendőrök a Dunán – Forrás: police.hu