Ittas ámokfutót üldöztek a rendörök az elmúlt hétvégén a kaposvári éjszakában. A férfi az egyértelmű jelzés ellenére sem állt meg ellenőrzésre, ehelyett menekülőre fogta. A z egyenruhások végül egy zsákutcába terelték be a sofőrt, akinek még jogosítványa sem volt. A történtekről videófelvételt tett közzé a rendőrség.   

Nem állt meg az autó

A rendőrök június 10-én, hajnali 2 óra után Kaposvár belterületén akartak ellenőrizni egy személyautóval közlekedő férfit. A sofőr az egyértelmű jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett. A járőrpár az erősítés megérkezéséig nyomon követte a járművet. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Beterelték egy zsákutcába

Az egyenruhások a pánikszerűen menekülő autóst önmaga, mások és a rendfenntartók biztonsága érdekében egy zsákutcába terelték, ahonnan az önjelölt sofőr számára már nem volt kiút. A férfi ekkor kocsiból kipattanva, még megpróbált futva menekülni, de a tiszavirág életű próbálkozás nem vezetett eredményre, a rendőrök elfogták.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt jogosítványa

A járőrök megállapították, hogy a 29 éves helyi lakos nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a helyszínen alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett – írta a 74nullanulla.

Ittas állapotban ült volán mögé

A férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Le akarta szorítani a rendőröket

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy egy külföldi férfi hat török állampolgárságú személlyel a kocsijában próbálta leszorítani a rendőröket az M30-as autópályán, a térfigyelő kamera felvette a történteket.

Csomagtartóban is utaztak

2023. május 3-án reggel a külföldi férfi egy cseh autóval hajtott Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Tornyosnémeti irányába az M30-as autópályán, a kocsiban hat személyt – közülük kettőt a csomagtartóban – szállított. A rendőrök intézkedés alá kívánták vonni a járművet, de a sofőr a jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítva próbált meg menekülni a rendőrök elől, akikhez időközben megerősítő erőként 2 másik rendőrautó is csatlakozott.

Fékezni kellett

Az autós üldözés során az elkövető néhol 180 km/h sebességgel haladva több alkalommal, szándékosan olyan kormánymozdulatokat tett, hogy a rendőrök az ütközés elkerülése érdekében hirtelen irányváltásra és fékezésre kényszerültek.

Letért az útról

A férfi 25 kilométeren keresztül tartó menekülése során lehajtott az autópályáról és több településen áthaladva végül egy jobbra ívelő kanyarban eltúlzott sebessége miatt elveszítette uralmát a gépkocsi felett, lesodródott az úttestről, és az ott lévő autóbuszmegálló beton talapzatának ütközött. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

A kaposvári üldözés felvételei

Forrás: Rendőrség.

Kiemelt kép: illusztráció