Meghalt egy fiatal nő Várpalota közelében tavaly tavasszal, amikor kizuhant az őt szállító, balesetező autóból. Később a sofőr és a másik utas hallgatott arról, hogy a nő is az autó utasa volt. Meláni édesanyja korábban azt mondta, lánya életbe maradt volna, ha időben segítséget kap. A Veszprém Vármegyei Főügyészség most emelt vádat az ügyben.

Részegen vezetett

A vádirat szerint a 30 éves elkövető és 24 éves barátja 2023. március 18-án éjszaka egy Várpalota közeli község szórakozóhelyén italozott. Az ügy sértettje, egy fiatal nő is itt töltötte az estét. Az ittas férfiak hajnalban úgy határoztak, hogy kocsival mennek haza Várpalotára, és a lány is velük tartott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Árokba csapódott

A 30 éves sofőr elindult Várpalota felé, a megengedettnél gyorsabb, mintegy száz kilométeres sebességgel letért az útról és az árokba hajtott. A jármű az árok falának ütközött, többször átfordult, és a tetején állt meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kizuhant az autóból

A hátul ülő nő, aki nem volt bekötve, kizuhant a járműből, míg a két elöl ülő és biztonsági övet használó könnyebb sérülésekkel szállt ki az összetört gépkocsiból. A két férfi a helyszínen megálló és segíteni akaró emberek elől elhallgatták, hogy az autóban rajtuk kívül más is utazott, és elküldték őket, majd miután egy szemtanú bejelentést tett, a kiérkező rendőröknek és tűzoltóknak sem mondták el, hogy egy utas is velük volt.

A helyszínen meghalt

Sőt, amikor rátaláltak a rendőrök a súlyosan sérült Melánira, akkor is azt állították, hogy nem velük utazott és nem tudják kicsoda. A fiatal nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Segíteni akartak

Az áldozat szülei reggel kapták az életüket összetörő hírt, miszerint Melánia életét vesztette. A gyászoló házaspár ezután járt utána a baleset részleteinek. Ekkor derült ki, hogy a becsapódás után nem sokkal egy kocsi állt meg a roncs mellett, a benne ülők felajánlották a segítségüket.

Nyitva volt az ajtaja

A két férfi viszont letagadta, hogy más is utazott volna velük. A szakértők azóta megerősítették, hogy Meli ajtaja nyitva volt a baleset előtt. A rendőrség ittas állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt indított eljárást a baleset után.

Ebben az autóban utaztak a fiatalok

Forrás: deltahirek.hu

Börtönt kértek a sofőrre

Az ügyészség most a sofőrrel szemben börtönbüntetés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetés kiszabására, míg a barátjával szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Eltemetni egy gyereket…

Meláni édesanyja karácsony előtt nyilatkozott a sajtónak. Margit azt mondta, a gyermek elvesztésénél nagyobb fájdalmat elképzelni sem tud: „Aki ezt nem élte át, nem tudhatja, milyen ez: egy rémálom, aminek nincs vége. Mert más, ha a szülő hal meg, és más, ha a gyerek. Az, amikor az ember a gyermekét a koporsóban látja…nem lehet leírni a fájdalmat. Minden nap mindenemben érzem Melit, a lelkét, a lenyomatát”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: deltahirek.hu