Egy váratlanul a nyaralójába megérkező férfi buktatta le azt a tolvajt, aki hónapok óta fosztogatta a balatoni nyaralókat. Többrendbeli lopás miatt már vádat is emeltek az 50 éves betörő ellen. Kiderült, hogy a déli part volt a fő vadászterülete.

Kattant a zár

Már a sporttáskába pakolta a lopott szajrét az ötvenéves férfi, amikor észrevétlenül begurult a nyaraló elé egy halk, elektromos autó. A betörő nem hallotta a kocsit, nem is tűnt fel neki, hogy megjött a tulajdonos. Aztán kattant a zár és a nyaraló tulajdonosa belépett az üdülőbe. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Rávetette magát a tulaj

Nagy meglepetés ért mindenkit, ugyanis a nyaralóban tetten érték a tolvajt. A tulaj rávetette magát és nem engedte elmenni, hívta a rendőrséget. A zsaruk gyorsan megérkeztek és letartóztatták a betörőt. Kiderült nem ez volt az első esete, sorban fosztogatta a balatoni nyaralókat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vádat emeltek

A Siófoki Járási Ügyészség többrendbeli lopás miatt emelt vádat a férfival szemben, aki alig két hét leforgása alatt számos üdülőt fosztott ki a Balaton déli partján, de Szekszárdon is besurrant egy ingatlanba.

A déli parton dolgozott

A férfit vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször elítélték. A vád szerint a betörő rövid időn belül Siófokon, Balatonfenyvesen, Balatonszemesen, Fonyódon, Balatonbogláron, és Szekszárdon is besurrant az ablakot befeszítve, betörve, bejutott a nyaralókba és lakóházakba, ahonnan készpénzt és nagy értékű ingóságokat zsákmányolt.

Vagyonelkobzás

A siófoki nyomozók tehát őrizetbe vették a férfit, azonban a letartóztatásra irányuló ügyészi indítvány ellenére a bíróság a betörő bűnügyi felügyeletét rendelte el. A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben halmazati büntetésül végrehajtandó fegyházbüntetés, illetve közügyek gyakorlásától, és mivel a férfi a bűncselekmények elkövetéséhez járművet használt, járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság a férfival szemben vagyonelkobzást is rendeljen el. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció – A fotó Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült