Az ügyben több furcsaságot is találtak a tragikusan elhunyt Danika rokonai. Szerintük az anya még a temetésen is furcsa volt, egész nap nyomkodta a telefonját. Ráadásul az is bizonytalan még, hogy pontosan mi okozta a tragédiát.

Új szakasz

Gyanúsítottként hallgatták ki annak az egyéves kisfiúnak az anyját, akinek július közepén találták meg a holttestét egy tömörkényi családi háznak az udvarán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kétségek a halál okával kapcsolatban

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, még július elején találták holtan a kisfiút a Csongrád-Csanád vármegyei településen. A korábbi értesülések szerint a gyermek halálát egy kutyalánc okozta, amely a testére tekeredett. A kisfiú nagymamája azonban másképp tudja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kutyaharapás általi fulladás

Mint mondta, megkapták az unokája boncolási jegyzőkönyvét és nem a kutyalánc, hanem kutyaharapás okozta a fiú halálát. Annyi, hogy fulladásos halál kutyaharapás által. Ennyit tudunk a boncolási jegyzőkönyvből, amit kaptunk. Csak ennyi volt ráírva, ennél több nem – mondta az elhunyt gyermek nagymamája.

Először mást mondtak

Danika holttestét az édesanyja találta meg az udvaron, a kutyák mellett. A nő azóta elköltözött. „A kutyákat elvitték. A hatósági állatorvos vitte el őket. Ugye, megtörtént a baj, és másnap délután vitték el őket. Ezt is én furcsállom, mert első körben azt mondták, nem volt kutyaharapás a kisgyereken” – nyilatkozta a nagymama.

Kiürült a ház

De a rendőrök ennél többen nem árultak el nekik. A fia azóta hozzá költözött, a tragédia miatt a közelébe sem megy a háznak, ahonnan egyik napról a másikra a felesége is elment – írta nem sokkal a tragédia után a Blikk.

Nem érdekelte a gyereke

Én nem tudom megérteni. Amit a temetésen is csinált, nekem nagyon furcsa. Ott álltunk, de ő csak a vége felé kezdett el sírni, de nekem az se volt őszinte sírás” – folytatta az anyós. Az apa és a nagymama korábban azt mondták, hogy az anya a tragédia előtt sem nagyon törődött a kicsivel, többnyire az ágyban fekve nyomkodta a telefonját.

Egyetlen gyerek volt

A nő először a szüleihez ment, ahonnan rövidesen Heves vármegyébe költözött, s most is ott él. Danika július 10-én ünnepelte egyéves születésnapját. Ő volt a pár első és egyetlen gyermeke. Az édesapa a delmagyar.hu-nak elmondta: korábban is előfordult, hogy amikor a kisfiú az édesanyjával volt és  reggel felébredt, akkor őt kereste.

Nem tudni, hogyan juthatott ki

Valószínűleg ez történhetett kedden reggel is. Az apa dolgozni ment, az anya aludt, Danika mászkálni kezdett és valahogy sikerült kinyitnia az ajtót. Ám a részleteket a nyomozásnak kell kiderítenie, amely most új szakaszához ért a gyanúsítotti kihallgatással.

A szakértők fognak válaszokat adni

Amelyről csak ennyi tudható, hogy megtörtént – semmi más. Az sem, milyen bűncselekmény gyanújával, sem azt, mi okozta a kisfiú halálát. A folyamatban levő nyomozásnak továbbra is feladata a tényállás tisztázása, így a halál okának megállapítása és a felelősség pontos tisztázása végett szakértői és egyéb bizonyítás is folyamatban van még – mondta el a 24.hu-nak Szanka Ferenc csoportvezető ügyész. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)