Elképesztő mit művelt Völner Pál, az igazságügyi minisztérium korábbi államtitkára és Schadl György a végrehajtói kamara letartóztatott vezetője. Nemcsak a bírósági ítéletek elszenvedőin élősködtek, de még a végrehajtóktól is elvették a bevételük háromnegyedét. Most kitálalt a Monoron élő F. Vivien, aki szintén végrehajtó volt, de egyben Schadl titkárnője és pénzügyese is egyben. Mivel nem akart börtönbe menni vádalkut kötött a hatósággal ezért minden szennyest kiteregetett.

Kattant a bilics

A végrehajtói maffia ügye tavaly ilyenkor robbant. A ferihegyi reptéren lekapcsolták Schadl Györgyöt és feleségét, miközben bőröndnyi készpénzzel próbáltak Dubaiba utazni. Állítólag fülest kaptak, hogy vadásznak rájuk és le akartak lépni az országból. A rendőrök ügyesebbek voltak, a parkolóba vezető úton megállították őket és kattant a bilincs. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az igazságügyi minisztériumig értek a szálak

Nem sokkal Schadl letartóztatása után már kijöttek a hangfelvételek arról, hogy Völner Pál, az igazságügyi minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes, egyben Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője is benne volt a buliban, rengeteg pénzzel kenhették meg azért, hogy a Schadl által megfelelőnek tartott végrehajtók kapjanak minisztériumi kinevezést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kipakolt Schadl György bizalmasa

Schadl György bizalmasa, az agglomerációban, Monoron élő F. Vivien is a főnökével együtt bukott. A hölgy azonban berezelt attól, hogy évekre börtönbe kerül, ezért a letartóztatásakor vádalkut kötött az ügyészséggel. Kipakolt, cserébe nem kell börtönbe mennie. A bírósági anyagokból most kiderült, hogy F. Vivien mit mondott. IDE KAPCSOLÓDIK: „Pali, ezek a patkányok elvitték a Porschét” – panaszkodott a korrupcióval vádolt Völner Pál miniszterhelyettesnek a lehallgatott telefonbeszélgetésben a felsége

Védelmi pénz

A rendelkezésre álló információk alapján, F. Vivien egy monori pizzériában megismerkedett egy megbízhatónak tűnő férfival és beajánlotta főnökénél. Miután meggyőződtek arról, hogy a férfi valóban megbízható, kineveztették a minisztériummal és végrehajtóként kezdett dolgozni a pesti agglomerációban, Monoron és környékén. A feketeleves akkor érkezett, amikor közölték az új végrehajtóval, hogy delláznia kell, védelmi pénzt kell fizetnie a főnökeinek.

190 milliót küldtek a főnököknek

Az egész éves bevételének a felét Schadl Györgynek kellett átadnia, ezt F. Vivienen keresztül oldották meg, ő vitte a lóvét a főnökének. Egy vallomása szerint váratlanul annyi pénzt küldtek, hogy nem is merte egyedül elvinni Schadlnek, sofőrt hivatott. Állítólag 190 milliót küldött be Pestre.

Elvették a bevételek háromnegyedét

A végrehajtói maffia szemétségét mi sem mutatja meg jobban, hogy a nekik kiszolgáltatottá vált, korrupt végrehajtóktól elvették egyszer a bevételük felét, majd közölték, hogy a megmaradt másik félnek a felét F. Viviennek kell adni. Ezután a Monoron működő végrehajtónak végül a bevételének csupán a tört része, egynegyede maradt meg.

Vádalkut kötöttek

Mivel a végrehajtói maffia vezetése láthatóan a rendszerben alattuk lévőkkel is szemét volt, nem kell csodálkozni, hogy a lebukás után senki sem állt melléjük sőt, aki csak tudott vádalkut kötött a hatóságokkal, hogy elkerülje a börtönt és jól odavágjon Schadléknek.

Házipénztár

De visszatérve a Monoron élő F. Vivienre, a Telex írása szerint amikor a korrupt hölgyet az ügyvédje társaságában másodszor is kihallgatták kiderült, megmutatták neki a Schadl végrehajtói irodájában, az egyik laptopon talált Házipénztár nevű Excel-táblázatot. A titkárnő ekkor részletesen, egyesével vallott a táblázat tartalmáról, és elsősorban az abban szereplő, állítólag Völnernek juttatott többmilliós tételekről.

Moncsi elszámolása

November 16-án, a harmadik kihallgatásra F. Vivien már egy pingvin formájú, gumírozott pendrive-val érkezett, amelyről a Moncsi elszámolás nevű Excel-táblázatot mutatta meg az ügyészeknek. Ez annak a monori végrehajtói irodának a befizetéseit tartalmazta, amelytől Schadl a titkárnőjén keresztül szedte be a neki járó sarcot.

Felfüggesztett börtön

A titkárnő által beszervezett monori végrehajtó férfi idén májusban bűnösnek vallotta magát, és részletesen vallott Schadlra is, ezért cserébe csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ő azt vallotta, hogy összesen 190,5 millió forintot adott le védelmi pénzként F. Viviennek. A hölgy elmondása szerint ő személyesen 40 milliót rakott zsebre.

Vádlottból tanú lett

F. Vivien saját védelmi pénzes esete ellenére az igazságszolgáltatás tartotta magát az eredeti megegyezéshez, és így ő a perben nem vádlottként, hanem tanúként érintett. A tárgyalások őszi időszaka F. Vivien további kihallgatásaival kezdődik. Várhatóan cifra dolgok kerülnek még elő Schadl Györgyről és Völner Pálról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép:Schadl György (balra) és Völner Pál (telefonnal a kezében) – Kékvillogó-montázs