Alkotmánymódosítást nyújtott be a miniszterelnök a bicskei pedofilügyben hozott köztársasági elnöki kegyelmi ügye miatt. Mindezt Orbán Viktor Facebook oldalán egy videóban jelentette be.

Nincs kegyelem

„Pedofiloknak nincs kegyelem. Ez a meggyőződésem! – jelentette ki a miniszterelnök. Orbán Viktor a Facebookon közzétett videóját azzal kezdte, hogy kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kemény szavak

„Van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe vágni.” – mondta a miniszterelnök.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Alkotmánymódosítás  

Orbán Viktor közölte: alkotmánymódosítást nyújtott be, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető kegyelmet ne kaphasson.

Bicskei-ügy

Amint írtunk róla, egy hete forrnak az indulatok, miután Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettesének, aki arra akart rávenni molesztált diákokat, hogy vonják vissza vallomásukat. K. Endre, tudta, hogy milyen ocsmány dolgokat művel főnöke a gyermekotthon lakóival. De K. Endre, ennek ellenére, nemhogy nem védte meg, hanem még zsarolással hazugságra bíztatta a gyermekotthonban molesztált lakókat.

Börtönre ítélték

Emiatt K. Endrét kényszerítés minősített bűncselekményért jogerősen 3 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltották a foglalkozástól és közügyek gyakorlásától is.

Elnöki kegyelem

Novák Katalin, tavaly áprilisban elnöki kegyelemben részesítette K. Endrét, akinek nemhogy nem kell leülnie a büntetését, hanem visszatérhet a pedagógusi pályára és büntetlen előélet sem lesz.

Tüntetnek Novák ellen

A köztársasági elnök döntése miatt az ellenzéki pártok tüntetést szerveznek a Sándor-palota elé péntek délután, és elindult egy aláírásgyűjtés is, amelyben Novák Katalin lemondását követelik.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

„Megvan a véleményem róla” – Gundel Takács Gábor, a köztársasági elnök tanácsadójaként elmondta, mit gondol Novák Katalin döntéséről

Kiemelt kép: Novák Katalin, Orbán Viktor – Forrás: MTI/Máthé Zoltán