Elbúcsúztak a szerettei Marika nénitől, aki egy halálos gázolás áldozata lett október 30-án. Marikát egy tolató kenyeres autó gázolta el a saját háza előtt, a kocsit egy olyan sofőr vezette, aki korábban segítette az idős asszonyt.

Saját háza előtt ütötték el

Korábban a Kékvillogó is írt róla, hogy a 76 éves asszonyt egy tolató kenyeres autó ütötte el a saját háza előtt október 30-án, Veszprém megyében, Papkeszin. Marika néni olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, hogy a helyszínen elvesztette az életét.

A sofőr nem vette észre Marikát

A kenyeres autó sofőrje több mint 20 éven át szállította a kenyeret az egyik közeli pékségből a faluba. Amikor a tragédia történt, a sofőr a szomszédnak adott el éppen valamit, és nem vette észre, hogy Marika közben kiment az autóhoz. A sofőr beült a kocsiba és elkezdett tolatni úgy, hogy nem vette időben észre Marikát.

A sofőr teljesen kiborult

A szemtanúk elmondása szerint a balesetet követően a sofőr őrjöngeni kezdett és magát korbácsolta, amiért aznap bement dolgozni.

A mentők órákig küzdöttek az asszony életéért

Az asszony 40 éves lánya szerint több mint két órán át küzdöttek Marika életéért, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét. Őt a szomszéd értesítette a tragédiáról, ezért a 40 éves nő gyorsan biciklire is pattant, de mire odaérkezett, már késő volt.

Végső nyugalomra helyezték

Kedden délután szűk családi körben tartották Marika néni temetését. Marika néni megözvegyült, súlyosan beteg férje, Laci bácsi nagyon nehezen viseli párja halálát: sírva beszélt arról, hogy nem tudja feldolgozni a veszteséget.

Kertben temették volna el

Marika néni lánya eleinte azon gondolkodott a családdal, hogy a kertbe temetik el édesanyját, de erről Laci bácsi mindenkit lebeszélt, mondván, ő nem ilyen temetést képzelt el párjának.

Helyi temetkezési vállalat segített a temetés szervezésében

Egy alapítványon keresztül a helyi temetkezési vállalat felajánlotta az asszony családjának, hogy díjmentesen eltemetik Marika nénit. Az idős asszonyt sokan ismerték, de a koronavírus-járvány miatt a temetést szűk családi körben rendezték. Szerettei megrendülten kísérték utolsó útjára Marika nénit, akit hófehér urnában helyeztek végső nyugalomra a helyi temetőben.

Sosem felejtik el

“Megkönnyebbültünk, de soha nem fogjuk elfelejteni anyut. Attól féltem, hogy apuval lesz valami baj a temetésen, de szerencsére nem volt” – mondta Marika néni gyászoló lánya a deltahirek.hu oldalnak.

Az eljárás még folyamatban van

Gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása miatt indult a rendőrségen eljárás a kenyeres autó sofőrjével szemben, akinek az ügye még folyamatban van.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: deltahirek.hu