Újabb három férfi letartóztatását indítványozta az érdi tömegverekedés kapcsán a Pest Megyei Főügyészség.

Az ügyészség indítványozta további három férfi letartóztatását, akik szintén részt
vettek az érdi benzinkúton kialakult tömegverekedésben, amelynek során egy ember meghalt.


Egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között 2020. július 30-án, az esti órákban egy érdi benzinkúton tömegverekedés tört ki, amelynek során a két család tagjai különböző ütleggel, illetve szúró-vágó eszközökkel estek egymásnak. Voltak közülük olyanok is, akik autójukat is fegyverként használva ütöttek el másokat.

A legfrissebb hírekért kattints ide!


A konfliktus során az egyik enyingi érdekkörbe tartozó személy egy hegyes eszközzel
szívtájékon szúrta az egyik érdi családtagot, aki rövid idővel később elhunyt. A több percig tartó összecsapás után az enyingi család tagjai gépkocsival elhagyták a helyszínt, de távozás közben az érdi család tagjai megrongálták az elhajtó autókat. Korábban tizenkét személy letartóztatását már elrendelték az ügyben.


Most újabb három személyt sikerült beazonosítania és elfognia a nyomozó hatóságnak.
Ezen személyek egyike egy kerékkulccsal leütötte a másik család egy tagját és elvette a nála levő vasvillát, majd ezzel a vasvillával kezdett el szurkálni. A másik két elfogott férfi pedig egy-egy kihegyezett farúddal a kezében támadta meg az ellenkező érdekkörbe tartozó család tagjait.


A három újabb elkövetőt az ügyben csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Főügyészség ügyelete – a korábban elfogott elkövetőkhöz hasonlóan – indítványt tett a három férfi letartóztatásának elrendelésére, mivel szabadlábon hagyásuk esetén vonatkozásukban fennáll a bizonyítás megnehezítésének illetve a bűnismétlés veszélye is.