Egy nőt és a férfit minősített emberölés bűntett, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgattak és őrizetbe vettek.

Magával is végezni akart az apa

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, februárban egy 5 gyermekes családban az édesapa megölte két és fél éves gyermekét, miközben a többiek óvodában voltak. Úgy tudjuk a férfi magával is végezni akart, de nem sikerült neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihallgatták őket

A police.hu friss beszámolója szerint a nyomozók 2022. márciusában az apát és az anyát hallgatták ki gyanúsítottként gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Emberölés a vád

Mint írják, az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásukra.

Riasztották a rendőröket

Így történt: Csepregen a Bartók utcába riasztották a mentőket. A helyszínre a katasztrófavédelem és a rendőrök is kiérkeztek, mivel először azt hitték, hogy szén-monoxid mérgezés történt, ezt azonban később kizárták. Egy két és fél éves kisgyerek holttestét találták meg a házban, illetve egy férfit – a kisgyerek apukáját.

Óvodában voltak a gyerekek

A család öt gyermeke közül hárman óvodában voltak a tragédia idején, a 7-8 hónapos gyermek és az elhunyt két és fél éves fiú volt otthon az édesapjukkal. Az apát, Jánost és az anyát, Alexandrát is kórházba szállították, a gyerekek elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott.

Intézetben nőttek fel

A szülők még iskolás korukban elkerültek a családjuktól. A szüleik nem voltak képesek gondoskodni a megfelelő nevelésükről, ezért egy kőszegi gyermekotthonba kerültek. János és Alexandra is beszédfejlesztő csoportba járt, és egyikük sem vált éltanulóvá.

Foltok voltak a kis Máté testén

A felesége vásárolni indult, és a három nagyobbik fiút elvitte az óvodába. Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen körülmények között, de a 2,5 éves Máté életét vesztette. A csecsemő holttestén külsérelmi nyomokat is találtak, egyesek szerint a kis Mátét kék-zöld foltok borították – írta a Bors.

Mindketten kórházban vannak

„Akárki akármit mond, és mindegy, mi derül ki, Jancsi a testvérem. Az öcsém kórtermébe egyetlen percre mehettem be. Magánál volt, de alig volt képes beszélni. Azt mondta, jól van, de láttam, mennyire meggyötört. Csövek lógtak ki belőle. Szandit is szerettem volna meglátogatni, de ezt már nem engedték. Azt közölték a kórházban, hogy senkivel sem szeretne érintkezni még telefonon sem. Az öcsémet biztosíthatom a szeretetemről, még akkor is, ha kiderül: ő ölte meg Mátékát! Ezt csakis úgy tudom elképzelni, hogy éppen nem volt magánál! Példás családapa, nekem bárki elhiheti!” – mondta a Borsnak Tünde, az apa testvére.

Nem tudta eltartani gyermekeit

Ahogy korábban beszámoltunk, P. János azt is elmondta, hogy sokáig nem volt munkája, emiatt nem tudott a gyermekeiről gondoskodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: helyszínelés – Forrás: police.hu