Kedden hajnalban kigyulladt egy családi ház Budakeszin, a Batthyány utcában. A helyszínre a fővárosi hivatásos és a budakeszi önkéntes tűzoltók vonultak ki, akiknek nem sokkal 5 óra után sikerült eloltani a lángokat.

Nem tudott kijönni a szobájából

Ahogy írtunk róla, a tűzoltók egy embert mentettek ki a lángok közül, kiderült, hogy egy 10 év körüli gyermekről van szót. A ház tetőterében egy négytagú család élt, a földszinten pedig a nagyszülők. A tűzoltók szerint az egész felső szint lángokban állt, innen mentették ki a gyermeket is, aki a szobájában rekedt. Be kellett törni az ablakot, hogy ki tudják hozni őt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ölben hozták ki

Ölben, gyakorlatilag a lángtengeren keresztül hozták ki a fiút, majd azonnal megkezdték az ellátását az épületen kívül – árulta el az RTL Híradónak Kisdi Máté, a fővárosi katasztrófavédelem szóvivője.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Füstmérgezést kaptak

A gyereket a súlyos égési sérülései és füstmérgezés miatt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol mostanra már stabilizálták az állapotát. A testvére is füstmérgezést kapott, valamint több horzsolást is szerzett, így őt is kórházba vitték.

Az RTL Híradó riportja:

Tűz Budakeszin

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szomorú tűzeset rázta meg a budakeszieket 2022 tavaszán. Egy lakókocsiban keletkezett a tűz és az terjedt át a mellette lévő ingatlanokra, köztük egy panzióra is, amelyek közül több épület lakhatatlanná vált.  

Órákig küzdöttek a lángokkal

A tűz miatt több gázpalack is felrobbant az épületekben. A sűrű füstöt Buda környéke több pontjáról is lehetett látni. A tűzoltók órákon keresztül küzdöttek a lángokkal, míg sikerült megfékezniük a tüzet. Körülbelül 20-30 ember került utcára. Őket az önkormányzat szállásolta el.

 Megszólalt a polgármester

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere az eset után közösségi oldalán azt írta, hogy valószínűleg gyújtogatás történt a Rózsa utcai panzió épületénél. „Segítünk a tűzeset károsultjainak, minden lehetséges módon támogatni fogjuk az érintett lakosokat”.

Egy férfit előállítottak

A helyszínen egy férfit előállítottak a rendőrök, szemtanúk szerint őt bilincsben vitték el a rendőrök. Valószínűleg ő lehet a feltételezett gyújtogató.

Összefogtak a budakesziek

A károsultak között van az egyik helyi oktatási intézmény tisztaságáért felelős munkatársa. A kétgyermekes Rózsa tegnap mindenét elvesztette. A szörnyű tűzesetben az általuk lakott ingatlan porrá égett.

Mindenük odaveszett

A lakásban volt mindenük: ruháik, személyes használati tárgyaik, irataik. 11 és 14 éves gyermekeit mezítláb, rövidnadrágban menekítették ki az égő házból. Szerencsére nem történt bajuk. Azonban fedél és ruha nélkül maradtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció