Beismerő vallomást tett az a férfi, aki a gyanú szerint halálos balesetet okozott Budapest 4. kerületében, Újpesten – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken. Vérmintát is vettek a férfitől, igazuk volt a rendőröknek, amikor kábítószere gyanakodtak.

Jogsi nélkül, részegen száguldozott a Mercedessel

Tragikus baleset történt hétfő este Újpesten a Rózsa utca és a Deák Ferenc utca sarkánál. Helyszíni információik szerint egy részeg sofőr áthajtott a piros lámpán, majd belecsapódott egy autó hátuljába, amitől az a járdára repült és egy gyalogost is elsodort. A vétkes sofőr a Mercedesével ezután még átsodródott a szembe sávba, ahol két másik autónak és egy menetrend szerinti busznak is nekicsapódott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem segített a sérülteknek

A balesetet okozó M. Péter a tragédia után kiszállt a Mercedesből és lelépett. Nem foglalkozott a másik autóban haldokló férfival, akinek a saját lánya végignézte édesapja haláltusáját, M. Péter a saját bőrét mentette.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elfogták a rendőrök

Pár nappal később M. Péter az egyik barátjának a szigetszentmiklósi házában került elő, a rendőrök elfogták és letartóztatták. Az újpesti halálos tömegbalesetet okozó férfi büntetett előéletű, kábítószer, fegyverek és testi sértés sem állt távol tőle. Ismerősei szerint nehézfiú alkat.

Új információ

A rendőrségtől kapott új információt, hogy M. Péter a kihallgatásán elismerte, hogy hétfőn a vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé, és így okozott Újpesten balesetet. A rendőrök a férfi elfogását követően kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitív eredményt mutatott. 

Elismerte a felelősségét

A férfit ezt követően mintavételre előállították, majd halált okozó közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki. M. Péter elismerte a felelősségét a baleset okozásáért. Kihallgatását követően a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, úgy tűnik egy darabig nem lesz lehetősége füves cigit szívni.

Ez volt M. Péter vérében

Sokan nem tudják, hogy mi is az a THC, amit a férfi vérében találtak. A tetrahidrokannabinol (THC) a kannabisz növényben megtalálható pszichoaktív vegyület, amit füves cigivel lehet a szervezetbe bevinni. A THC azokhoz a kannabinoid-receptorokhoz kapcsolódik, melyek a tanulással, a memóriával, a mozgással, a fájdalomérzettel, a koordinációval és az időérzékeléssel kapcsolatos agyi régiókban találhatóak. A THC aktiválja ezeket a receptorokat, így befolyásolva az ember emlékezőképességét, örömérzetét, mozgáskoordinációját, gondolkodási és koncentrációs képességét, valamint érzékszervi érzékelését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: M. Péter letartóztatása – Forrás: rendőrség