Csaknem egy hétig volt élet-halál között egy 17 éves fiatal az illegális elektromos cigaretta túladagolása miatt. Egy hónapja kezelik a Heim Pál kórházban, ahová súlyos légzési nehézségekkel vitte a mentő. Az elektromos cigaretta túladagolása miatt eddig 18-an haltak meg világszerte. 

Toxikus tüdőkárosodás 

“ A lány nehézlégzés tüneteivel került be a kórházba, első körben olyan tünetei voltak, mint akinek súlyos tüdőgyulladása van. Aztán időközben kiderült, hogy ez nem tüdőgyulladás, hanem toxikus tüdőkárosodás” – mondta a TV2-nek a Heim Pál Intézet Toxikológiai Osztályának főorvosa. 

Életveszélyben volt 

Ebben a hamis hitben élt az a 17 éves magyar fiatal is, akinek a történetéről a Tények számolt be, és akinek az életéért egy teljes héten keresztül küzdöttek az orvosok, amíg ő élet és halál közt lebegett. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy hónapja van kórházban

Szerencsére most már javult az állapota, ám a kórházat még nem hagyhatta el: egy hónapja kezelik a Heim Pálban. Az orvosok szerint az új típusú elektromos cigarettákban lévő adalékanyagok épp azért rendkívül veszélyesek, mert sok esetben nem lehet tudni semmit az összetételükről, így gyakorlatilag orosz rulettet játszik, aki ezzel él.

Nagyon erősek is vannak 

A szakértők szerint az új típusú elektromos cigaretták Magyarországon nem engedélyezettek, de az interneten bárki hozzáfér és megrendelheti. Vannak olyan erős változatai, amelyből egy doboz 20 hagyományos doboz ciginek felel meg. Gyakran egy-egy fiatal szórakozás közben pedig elszív egy doboz elektromos cigarettát. 

Tüdőkárosodást okoz

A tüdőgyógyász szerint az elektromos cigiben található adalékanyagok váladékot termelnek a tüdőben és ennek hatására olyan elváltozásokat lesznek a légzőszerveken, amelyet az orvosok a Covid legrosszabb időszakában láttak. 

Műtüdőn volt 

Ilyen súlyos állapotba került a Heim Pál Intézetbe a 17 éves lány is, aki egy hét után már lekerült a műtüdőről. Az orvosok szerint is kérdéses még, hogy roncsolt tüdővel mennyire tud majd teljes életet élni.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Heim Pál Intézet